nlc.hu
Egészség

Koronavírus: összesítették a hétvégi adatokat

Koronavírus: itt vannak a hétvégi adatok

A fertőzésszámok emelkedését követően, néhány hetes késlekedéssel, de megindult az elhunytak számának emelkedése is.

Az elmúlt három napban összesen 6688 új fertőzöttet igazoltak, és 75-en hunytak el a koronavírus okozta betegségben. 1588 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 191-en vannak lélegeztetőgépen – olvasható a kormányzati koronavírus-portálon. 

Az adatokból továbbá kiderül, hogy:

  • A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 795 562 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 24 384 főre emelkedett.
  • 1 588 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 191-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 16 603 fő tartózkodik.
  • A fertőzésszámok emelkedését követően, néhány hetes késlekedéssel, de megindult az elhunytak számának emelkedése is, bár lassabb a felfutás, mint egy évvel korábban.
térkép, covid

Fotó: koronavirus.gov

Világszinten tegnap 320 232 új esetet jelentettek, a legtöbb új fertőzött továbbra is az Egyesült Államokban van (17 580 fő, összesen 46 312 782). Európában Oroszországból (35 660), Nagy-Britanniából (39 962) és Németországból (11 411) számoltak be a hatóságok a legtöbb új COVID-19-fertőzöttről.

Tegnap az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) beszámolt arról, hogy mennyire súlyos a járványhelyzet az egyes országokban. A négyfokú skálán Magyarországon minden régiója a második legrosszabb járványügyi besorolást kapta, egyedüli kivételt a Közép-Dunántúl jelent, amely eggyel jobb kategóriába került.

Fotó: iStock

Még több hír a koronavírussal kapcsolatban:

koronavírus

Koronavírus (Fotó: iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top