nlc.hu
Egészség

5-11 évesek oltása

Napokon belül engedélyezhetik a 5-11 éves gyerekek oltását

Semmelweis Egyetem klinikai rektorhelyettese szerint napokon belül meglesznek az engedélyek az 5-11 éves korosztály oltásához.

A negyedik hullámban több a pozitív koronavírusos eset a gyerekek között is, jóval többen kerülnek kórházba, mint a második vagy harmadik hullám idején, ezért is várják, hogy elkezdhessék oltani az 5-11 évesig tartó korosztályt – mondta az ATV Híradójának a Semmelweis Egyetem klinikai rektorhelyettese.

Szabó Attila szerint hamarosan meglesz az ehhez szükséges engedély is.

Napokon belül eljöhet az a pillanat, hogy Európában, illetve hazánkban is ezt engedélyezik, és onnantól kezdve nem lesz semmi akadálya ezen korosztály oltásának

– fogalmazott a rektorhelyettes, aki bízik abban, hogy még idén el tud indulni az 5-11 éves gyerekek oltása.

Gyerekek oltása

A koronavírus ellen kap oltást egy lány Bécsben 2021. november 15-én. Éjféltõl tíz napra szigorú kijárási korlátozást vezettek be azokkal szemben, akik nem oltatták be magukat az új koronavírus ellen, továbbá ezen a napon megkezdõdik az 5 és 12 éves kor közötti gyermekek oltása Ausztriában.
MTI/AP/Lisa Leutner

5-11 éves gyerekek oltása:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top