nlc.hu
Életmód

Egyre több gyerek kapja el a covidot

Egyre több a koronavírusos gyerek idehaza

Most a gyerekeknél is sokkal gyakrabban jelentkezik tünettel a koronavírus-fertőzés, mint az előző hullámokban.
koronavírus

Hétről-hétre egyre több a koronavírusos gyerek – ezt állítja a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke. Úgy tűnik, hogy míg korábban a gyerekek szinte észrevétlenül vészelték át a fertőzést, most jóval többen jelentkeznek tünetekkel. 

Az oltatlan 12-18 évesek közöttiek is, illetve a még nem oltható 12 év alatti gyerekek körében találkozunk koronavírusos betegekkel” – hangsúlyozta Havasi Katalin. Ráadásul a korábbinál súlyosabb tünetekkel jelentkezik náluk a vírus.

Az RTL Híradó beszámolója szerint torokfájás, gyengeség, és gyomorrontásos tünetekkel is visznek gyerekeket a Bethesda Gyermekkórházba, ahol ugyancsak megugrott a beteg gyerekek száma. Az igazgató azt mondta, az elmúlt másfél év karanténos időszakai miatt kevesebb kórokozókkal találkoztak a gyerekek, most pedig, hogy ismét közösségben vannak, a szezonális légúti betegségek mellett egyre többen jelentkeznek covidos tünetekkel is.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top