nlc.hu
Életmód

Koronavírus-járvány egy tatabányai óvodában

Mind a 18, többször oltott óvónő megfertőződött – be kellett zárni egy tatabányai óvodát

A Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke megdöbbentő esetről számolt be.
oltás

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének választmányi tagja úgy tudja, a PDSZ-hez rengeteg visszajelzés érkezett már arról, hogy nincsenek járványügyi intézkedések, miközben nagymértékű hiányzás van, sokan hiányoznak az iskolából, óvodából, de – szerinte – az esetek nagy része nem jelenik meg a járványstatisztikában. “Miközben nincsenek érdemi járványügyi intézkedések, nincs tömeges tesztelés, nem hallunk semmit arról, hogy szerveznének a korábbiakhoz hasonló akciót a pedagógusok harmadik oltására. (…) Semmi sincs, az iskolák is úgy működnek, mintha nem is lenne járvány”nyilatkozta a Népszavának.

A lapnak Gosztonyi Gábor, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke arról is beszélt, hogy amíg nincs rendszeres tesztelés az oktatási intézményekben, nem lehet hiteles számokról beszélni. “A minap kaptam egy hírt arról, hogy Tatabányán be kellett zárni egy óvodát, mert mind a 18, többször oltott kolléga koronavírusos lett” – árulta el. Véleménye szerint ha minden úgy marad, ahogy most van, az őszi szünet után, illetve a téli szünetet követően minden bizonnyal tovább emelkednek majd az esetszámok. Szerinte ugyanis az oltással a fertőzés enyhébb lefolyású lehet, de a járvány nem szűnik meg.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/Rosta Tibor

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top