nlc.hu
Egészség

Összefüggés az átoltottság és a halálozás között

Látványos ábra mutatja az átoltottság és a halálozás közötti összefüggést

Egyértelműen látszik az átoltottság és a kevesebb halálozás közötti összefüggés.

A nemzetközi adatokból egyértelműen látszik az az összefüggés, hogy ahol magasabb az emberek koronavírus elleni átoltottsága, ott lakosságarányosan kevesebben halnak meg a Covid-19 miatt.

A vakcinák hatásáról Kemenesi Gábor virológus a Facebookon osztott meg egy tanulságos grafikont, amelyet eredetileg az Európai Bizottság tett közzé, és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) adatain alapul.

Bal oldalon látható az országok átoltottsága százalékban, jobb oldalon pedig a halálozási mutató (egymillió lakosra vetítve).

Látványos ábra mutatja az átoltottság és a halálozás közötti összefüggést

Elég jól látszik, hogy ahol magasabb az átoltottság, lakosságarányosan kevesebben halnak meg

Azt Kemenesi Gábor is megjegyezi, hogy a járvány elleni védekezés komplex dolog, az oltás mellett más intézkedések is fontosak. Az ábra sok mást is tükröz, de világosan megmutatja a vakcinák hatását.

Koronavírusos beteg az intenzíven

Molnár István osztályvezető főorvos egy beteget lát el az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelõintézet Aneszteziológiai és intenzív Terápiás COVID-osztályán 2021. április 23-án.
MTI/Rosta Tibor

További hírek a járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top