nlc.hu
Egészség

TikTokozott a műtőben a plasztikai sebész

TikTokozott a műtőben a plasztikai sebész, nem operálhat többé

Páciensei műtétjeiről is töltött fel videókat az ausztrál orvos.

Az ausztrál plasztikai sebész, Dr. Daniel Aronov 13 millió követőt gyűjtött össze a TikTokon, ahol nemcsak kozmetikai beavatkozásokkal kapcsolatos vicces videókat, valamint egészségügyi információkról és tényekről szóló tartalmakat posztolt, hanem olyan felvételeket is, amelyeket műtét közben készített. Ebből óriási botrány lett, az Ausztrál Egészségügyi Szakértői Ügynökség pedig elrendelte, hogy Aronov ne végezhessen többet semmilyen kozmetikai vagy sebészeti beavatkozást, és utasították, távolítson el minden felvételt a közösségi médiából, beleértve a hatalmas népszerűségnek örvendő TikTok-fiókját is. Igaz, egyes források szerint ha ezt a felügyeleti szerv jóváhagyja, továbbra is folytathatja a háziorvosi tevékenységet, írja a 24.hu

A felvételek azután kaptak nagyobb nyilvánosságot, hogy Aronov korábbi munkahelyéről több leleplező anyag is megjelent az ausztrál médiában, amelyek arra világítottak rá, hogy a klinikán sem a biztonsági, sem a higiéniai szabályokat nem tartották be megfelelően. A botrány hatására Aronov is tűz alá került, és voltak, akik kifejezetten a közösségi oldalra feltöltött videóit tartották problémásnak. Egyik egykori páciense a Current Affair című műsorban elmondta, hogy az ő ráncfelvarró műtétét a sebész közvetítette a TikTokon, és a beavatkozást követően szokatlanul erős fájdalmak gyötörték, valamint az állán is maradt egy csomó.

Aronov egyik páciensét nemrégiben állítólag kórházba szállították pár órával a hasplasztikai műtétje után, és Mark Ashton plasztikaisebész-professzor, szerint kész csoda, hogy a beteg életben maradt. „Bár minden beteget többször figyelmeztetünk a kockázatokra, amelyeket az esetleges szövődmények jelentenek, ez nem von le semmit abból a szorongásból, amelyet ez a beteg és családja átélt. (…) Amint tudomást szereztem a beteg állapotromlásáról, habozás nélkül javasoltam, hogy azonnal hívjanak mentőt, majd személyesen is megjelentem, hogy felmérjem a helyzetet és segítsek a mentősöknek. A felépülése során pedig végig kapcsolatban álltam a csapattal, akik kezelték” – tette hozzá. 

Plasztikai sebészet

Fotó: Pexels

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top