nlc.hu
Egészség

Csaknem kétmillió ember veszítheti el az oltási igazolványát

Ennyi ember veszítheti el az oltási igazolványát

Csaknem kétmillió oltott nem vette fel a harmadik oltást, miközben több mint fél éve kapták meg a második dózist. Ők elveszíthetik az oltási igazolványukat.
Védettségi igazolvány

Gulyás Gergely tegnap jelentette be, hogy február 15-től a védettségi igazolvány oltási igazolvánnyá alakul: csak az minősül oltottnak, aki három oltást kapott vagy hat hónapon belül kapta meg a második oltását.

A 24.hu megnézte, hogy hány embert érintene a változás, ha most vezetnék be az új szabályokat. Fél évvel ezelőtt, június 13-án azt közölték, hogy addig 5,2 millió ember kapta meg a második oltását. A legfrissebb, csütörtöki adatok szerint pedig 3,3 millióan vették fel a harmadik oltást.

Ez azt jelenti, hogy most 1,9 millió oltott nem kapna oltási igazolványt,

ők ugyanis több mint fél éve megkapták a második dózist, és eddig nem kérték a harmadik oltást.

Ráadásul ez a szám tovább nőhet, hiszen a következő napokban, hetekben emelkedhet azok száma, akiknek fél évnél régebbi lesz az oltása, de nem kérik a harmadik adagot. Emellett azoknak sem lesz érvényes az igazolványuk, akik igazoltan átestek a fertőzésen, mert csak oltással lehet igazolványt szerezni.

(Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top