nlc.hu
Aktuális

Átalakul a védettségi igazolvány

Gulyás Gergely: február 15-től csak az minősül oltottnak, aki három oltást kapott

Átalakul a védettségi igazolvány és lerövidül a karanténkötelezettség ideje.

Február 15-től a védettségi igazolvány oltási igazolvánnyá alakul, és csak az minősül oltottnak, aki három oltást kapott vagy hat hónapon belül kapta meg a második oltását – jelentette be Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón.

Ezek a szabályok a 18 év fölöttiekre vonatkoznak, és nem kellenek majd új igazolványok, a QR-kód alapján állapítják majd meg az oltottságot.

Védettségi igazolvány

Február 15-től átalakul a védettségi igazolvány: csak az minősül oltottnak, aki három oltást kapott (Fotó: MTI/Varga György)

A Miniszterelnökséget vezető miniszter további döntéseket is bejelentett a járvánnyal kapcsolatban:

  • Lerövidítik a karanténkötelezettség idejét: 7 napra csökken a felnőtteknél, de 5 nap után negatív PCR-teszttel lehet szabadulni lehet belőle.
  • Az iskolásoknál 5 napra csökken a karanténkötelezettség, de a kötelezettség csak az oltatlanokra vonatkozik. Vagyis az oltottaknak nem kell karanténba vonulniuk.
  • Negyedik oltást orvossal való konzultáció után bárki kaphat. Ezzel kapcsolatban ezen a héten megjelenik a szabályozás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top