Egészség

Szabad utat a levegőnek! (x)

Az orrunk a szaglószervünk, amely egyben a levegő útját is biztosítja a tüdőbe jutáshoz. Nagyon bonyolult felépítésű, és számtalan olyan „munkát végez”, amelyre a mindennapokban nem is gondolunk.

Szabad utat a levegőnek! (x)
Az orrnyálkahártya a beszívott levegőt kevesebb mint 1 mp alatt melegíti fel 370 C-ra, hogy a belélegzett levegő ideális hőmérsékleten jusson el a tüdőnkbe. Szinte hihetetlen, de átlagosan 12000 l levegőt szűr meg naponta, úgy, hogy kiszűri az 10 µm-nél nagyobb kórokozókat, tehermentesítve ezáltal az immunrendszerünket is. Az orrnyálkahártyánk felszíne 160 cm2 és 20-40 ml nyákot termel egy nap alatt. A megfelelő működéséhez arra van szüksége, hogy kellően hidratált és egészséges legyen. Mivel a nyálkahártya alatt apró kapilláris erek bonyolult hálózata húzódik, így kifejezetten érzékeny, és a gyorsan megduzzadó erek orrdugulást okozhatnak.

Orrdugulás? Szüntesd meg, mielőbb!

Amikor bedugul az orrunk, kellemetlen tünetek csökkentik az életminőségünket. Miután a levegő már nem áramlik át rajta akadály nélkül, nehezebbé válik a beszéd, az alvás, az evés, a légzés. Nem tudjuk kipihenni magunkat, a kellemetlen és a kellemes szagok is eltűnnek, kiszárad az orrnyálkahártyánk, kiszárad a szánk…

A legnagyobb probléma azonban az, hogy miután az orrunk nem tud részt venni a normál légzésben, a levegőt a szánkon keresztül juttatjuk a tüdőnkbe. A baktériumokkal teli levegő így a szájon át, felmelegítés nélkül, egyenesen a tüdőnkbe vezet, ami fokozottan növeli a további fertőzések kialakulásának veszélyét. Ilyenkor az orr nem tudja ellátni az egyik legfontosabb feladatát – a helyi immunvédelem biztosítását.

Mivel szüntessük meg az orrdugulást?

Az orrspray és az orrcsepp a legkézenfekvőbb megoldás. Mindkettő hatékony, de az orrspray használata jóval egyszerűbb és higiénikusabb. A gyerekek számára pedig kifejezetten előnyös, hiszen bármilyen testhelyzetben használható, és nem folyik le a garatba.

A gyógyszertárak polcain hihetetlenül nagy választék van ezekből a termékekből. Komoly fejtörést okozhat, hogy akkor melyiket is érdemes választani?

A vény nélküli termékek két csoportjából választhatunk:

  • Természetes alapanyagú, sóoldatos, tengervizes orrspray-k
  • Hatóanyagos, orrnyálkahártya-lohasztó orrcseppek, orrspray-k

Xilomare – hatóanyag és tengervíz – tökéletes kombináció, hogy ne kelljen választani!

A Xilomare és Xilomare Kid orrspray-k előnye abban rejlik, hogy ötvözik az izotóniás tengervíz természetes hatásait és a xilometazolin hatóanyag nyálkahártya-duzzanatot csökkentő hatását.

A két hatóanyag tökéletesen kiegészíti egymást.

A xilometazolin összehúzza az orrnyálkahártya ereit, perceken belül csökkenti a fennálló duzzanatot, megkönnyíti a légzést és hatása akár 12 órán át tart. Gyerekeknél is biztonságosan alkalmazható.

Az adriai tengervíz pedig ásványi anyagai, sóoldatai, nyomelemei révén regenerálja és védi a hámréteget, miközben hidratálja az orrnyálkahártyát is.

A legyengült szervezet a két komponens hatására gyorsabban regenerálódik, hiszen a 12 órán át tartó percek alatt kialakuló hatás, nyugodt pihenést biztosít az éjszakai alváshoz is.

Szabad utat a levegőnek! (x)Ami NINCS a Xilomare termékekben!

Tartósítószer!

A közhiedelemmel ellentétben a tartósítószeres készítmények nem az orrspray oldatot tartósítják, hanem a készítmény tartalmának a befertőződése miatt használják. A Xilomre orrspray-k azonban speciális adagolófejüknek köszönhetően baktériummentes beltartalmat biztosítanak, felbontás után, akár 6 hónapig.

Miért is veszélyes tartósítószer a benzalkónium klorid?

Az 1935 óta használatban lévő tartósítószernek számos klinikai vizsgálat mutatta ki negatív hatásait. Elsősorban, hogy felerősíti az orrspray-függőség kialakulását, kiválthat allergiát, irritáló és a bőrön, nyálkahártyán is gyulladást okozhat.

Tartósítószer-mentességgel számos káros hatás elkerülhető.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top