nlc.hu
Egészség

20 évig egy sebészi ollóval a hasában élt

20 évig szörnyű hasi fájdalmak kínozták, pedig csak egy röntgen kellett volna

Hiába járt orvosról orvosra a nő, 20 évig nem jöttek rá, mi okozza a hasi fájdalmát.

Egy bangladesi nő 20 éven keresztül állandó hasi fájdalommal élt, de csak most derült ki, hogy egy műtét után a testében felejtettek egy sebészi ollót.

Az 55 éves Bachena Khatun epekőeltávolító műtéten esett át 2002-ben. Pár nappal azután, hogy hazaengedték, fájdalmat kezdett érezni a hasában. Visszament a klinikára, de a sebész – akit két másik orvos felügyelt a műtét során – azt mondta, hogy a fájdalom normális, nem kell aggódnia.

Sebészi olló a műtőben

Két évtized után jöttek rá, hogy egy sebészi ollót felejtettek a nő hasában (Fotó: Unsplash/Piron Guillaume)

Nem ez az orvos volt az egyetlen, aki hatalmasat tévedett. A nő fájdalma továbbra is fennállt, ezért orvosról orvosra járt, de csak gyógyszereket kapott a tüneteire. Az évek során a nő szinte minden vagyonát eladta, hogy fizetni tudja a gyógyszereket.

Nemrégiben olyan elviselhetetlenné váltak a hasi fájdalmai, hogy egy orvos tanácsára végül röntgenfelvételek készültek a hasáról. Ekkor látták meg a sebészi ollót, amelyet valószínűleg 20 évvel korábban, a műtét során felejtettek a nőben.

Bachena Khatunt azonnal megoperálták, és eltávolították az ollót a hasából. A nő most lábadozik, és egy bizottság vizsgálja, hogyan maradhatott ilyen sokáig egy olló a hasában.

(Oddity Central)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top