Egészség

Fucoxanthin, az anyagcsere természetes fokozója (x)

A fucoxanthin valószínűleg nem a legismertebb természetes anyag, pedig érdemes felfigyelni rá: fokozza a zsíranyagcserét, ezáltal hozzájárul a fogyáshoz.

Fucoxanthin, az anyagcsere természetes fokozója (x)

A legtöbb fogyókúra alapja az egészséges táplálkozás és rendszeres testmozgás, ezek kombinációja gyakran meghozza a kívánt eredményt. Léteznek azonban olyan természetes anyagok, amelyek zsíranyagcsere-fokozó hatásuk által segítenek abban, hogy még gyorsabban elérd a kívánt célt: ilyen a fucoxanthin is.

Milyen előnyökkel jár a fucoxanthin fogyasztása?

A fucoxanthin egy tengeri eredetű karotinoid, azaz növényi pigment, amely elsődlegesen az algákban található meg, barnás színt kölcsönözve nekik. Mint minden más karotinoid, a fucoxanthin is antioxidáns tulajdonságokkal bír, melynek köszönhetően védelmet nyújt a sejtkárosító molekulák, azaz a szabadgyökök ellen. Legnagyobb előnye mégis az anyagcsere fokozása.

Manapság rengetegen küzdenek az anyagcsere-zavar valamilyen formájával, az elhízás pedig az esetek nagy részében ennek a következménye. A lassú anyagcsere kétségtelenül megnehezítheti életünket: zavaró, ha úgy érezzük, a levegőtől is meghízunk. Jó hír, hogy a fucoxanthin rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a zsíranyagcsere sebességének növeléséhez, valamint blokkolhatja a zsírsejtek termelődését. Számos kutatás kimutatta, hogy a fucoxanthin támogat az elhízás elleni harcban, emellett a kettes típusú cukorbetegség ellen is hatásos lehet. Különösen hatékony a deréktáji és hasi zsír mennyiségének csökkentésében.

Fucoxanthin, az anyagcsere természetes fokozója (x)
Antioxidáns
tulajdonságának köszönhetően csökkenti az oxidatív stressz mértékét, emellett gyulladáscsökkentő, valamint szív-és érrendszert védő hatással rendelkezik. Kutatások kimutatták, hogy a fucoxanthin fontos szerepet játszik a vércukorszint és az inzulinrezisztancia csökkentésében.

Hogyan fogyaszd?

Természetes forrása az alga és a hínár: a wakame és a kombu alga különösen gazdag fucoxanthinban, de a legegyszerűbb mégis kapszula formájában alkalmazni. A fucoxanthin-kivonatot tartalmazó kapszulák könnyen hasznosuló formában támogatják a szervezet anyagcsere és zsírégető folyamatait anélkül, hogy az egyes alga típusokból minden nap nagy mennyiségben kellene fogyasztani.

Fucoxanthin, az anyagcsere természetes fokozója (x)A fucoxanthin fogyasztása nem jár kellemetlen mellékhatásokkal. Ha fel szeretnéd gyorsítani a fogyókúrát, akkor tökéletes megoldást kínál, hiszen anyagcsere-gyorsító tulajdonságán kívül számtalan más előnnyel jár fogyasztása.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top