Egészség

Hogyan hat a kollagén az öregedés ellen? (x)

Manapság nagy népszerűségnek örvendenek a kollagén-kiegészítők. Egyre többen adnak kollagénport a reggeli turmixukhoz, vagy szednek kollagénkapszulákat és folyékony kollagént.

Te is elgondolkodtál a kollagén-kiegészítők szedésén?
Olvass tovább, hogy megtudd, miért érdemes belevágnod!

Hogyan hat a kollagén az öregedés ellen? (x)

Annak ellenére, hogy a kollagén-kiegészítők és más kollagéntermékek használata egyre növekszik, a legtöbb ember nem tudja, mi is az a kollagén, és mit csinál a szervezetben.

Ebben a cikkben mindent megtudhatsz, amit a kollagénről érdemes: mit tesz a szervezetben, milyen előnyökkel jár a fogyasztása, és megéri-e a kiegészítése.

Mi az a kollagén és miért fontos?

A kollagén egyfajta fehérje. Megtalálható a kötőszövetben, a bőrben, az inakban, a csontokban és a porcokban. Szerkezeti támogatást nyújt a szöveteknek, és fontos szerepet játszik a sejtfolyamatokban.

Ahogy öregszünk, a kollagéntermelés lelassul, ezáltal megjelennek az öregedési folyamatok jelei, mint:

  • száraz bőr
  • ráncok kialakulása
  • csontok szilárdságának csökkenése

Ezek a változások elkerülhetetlenek, de bizonyos életmódbeli változtatásokkal (például elegendő folyadékbevitel és a dohányzás kerülése) valamint a kollagén pótlásával lelassíthatók.

Hogyan hat a kollagén az öregedés ellen? (x)

Ebben segít a kollagén!

Tanulmányok kimutatták, hogy a kollagén-kiegészítők szedése számos előnnyel járhat.

A kollagén-kiegészítők egyik legnépszerűbb felhasználási módja a bőr egészségének támogatása. A kutatások azt sugallják, hogy a kollagén-kiegészítők fogyasztása javíthatja a bőr egészségének és megjelenésének bizonyos aspektusait.

Egy tanulmány azt találta, hogy a hidrolizált kollagén szedése javította a bőr hidratáltságát, rugalmasságát és a ráncokat a placebo kezelésekhez képest.

A hidrolizált kollagén az étrend-kiegészítőkben használt kollagén gyakori típusa, amelyet hidrolízisnek nevezett eljárással állítanak elő. Ez a folyamat a fehérjét kisebb darabokra bontja, így az a szervezetben könnyebben felszívódik.

Hogyan hat a kollagén az öregedés ellen? (x)

Hogyan pótolható a kollagén?

Különböző lehetőségek között válogathatunk, ha lelassítanánk az öregedési folyamatokat a kollagén pótlásával. Figyelhetünk étkezésünkre, hiszen például a fehér húsú halak és a zöld levelű zöldségek magas kollagéntartalommal kecsegtetnek!

Ha viszont egy egyszerűbb megoldást pártolnánk, vagy az étkezéssel bevitt mennyiséget felturbóznánk, választhatunk étrend-kiegészítők több formája között.

A szájon át bevihető és helyi kollagén termékek, mint például a kapszulák, a kollagén ital és az arckrémek népszerűek az öregedés jeleinek, például a ráncok, a bőr hidratáltságának elvesztése és az ízületi fájdalmak kezelésére.

Hogyan hat a kollagén az öregedés ellen? (x)Ne feledd!

Annak ellenére, hogy az életkorral összefüggő kollagénvesztés elkerülhetetlen, az egészséges életmód vezetése segíthet megvédeni a kollagénvesztést, késleltetni az öregedés jeleit, és javítani az általános egészségi állapotot.

A kollagén pótlása olyan anti-aging hatásokkal bír, mint a bőr hidratáltságának megőrzése, a ráncok megjelenésének késleltetése és a feszes bőr fenntartása.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top