nlc.hu
Egészség

Kétszer fog megszületni a méhben műtött baba

Kétszer fog megszületni a baba, akit az anyaméhben műtöttek meg

Császármetszés után megműtötték a hasában lévő babáját, tíz hét múlva pedig valóban világra hozhatja a kisfiát.
Császármetszést végző orvosok a műtőben

A 23 éves Jaiden Ashlea sokkot kapott, a 18 hetes magzatánál nyitott gerincet diagnosztizáltak, amely az alsó végtagok bénulásával, és más idegrendszeri rendellenességekkel jár.

Eleinte azt tanácsolták az anyának, hogy vetesse el a gyereket, de ő és vőlegénye ezt nem akarta. Találtak egy kórházat, ahol hajlandóak voltak az anyaméhben megműteni a meg nem született babát.

Dr. Samer Elbabaa, a kórház magzati sebészetének vezetője elmondta, hogy a műtét nem gyógymód, de a beavatkozással megduplázhatják annak az esélyét, hogy a kisfiú normálisan tudjon járni és csökkenjen az agykárosodás kockázata.

Így a terhessége 24. hetében Jaiden egy hatórás műtéten esett át, amely során az orvosok császármetszést hajtottak végre, majd egy 5-10 centiméteres bemetszést ejtettek a méhen, és azon keresztül sebészi úton igyekeztek helyreállítani a baba nyitott gerincét.

A nő a műtét után újra érezte, hogy a hasában mozog és rugdalózik a baba. Azóta hazaengedték a kórházból, és minderről a TikTokon számolt be.

@jaiden.ashlea Reply to @alexxhailey open fetal surgery explained ♥️ sorry i look so rough I’m still on the hospital! #openfetalsurgery #spinabifida #fetalsurgery #LENOVOJUSTBEYOU ♬ original sound - Jaiden Ashlea

Jaiden most a 27. hétben van, és úgy tervezi, hogy 10 hét múlva, császármetszéssel világra hozza a kisfiát, aki így „másodjára is meg fog születni”.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top