Egészség

Teszteld az apákat! (x)

Apa a sportokban mutatja meg tehetségét vagy inkább a műveltségi vetélkedők sztárja? A csepegő csapok megmentője vagy a szerelők stabil megrendelője? Képes-e feldobni az unalmas családi összejöveteleket vagy inkább hóna alá csapott könyvvel félrevonul? Aki kitölti az Apák napi tesztet, megtudhatja saját maga vagy kedves családtagja apatípusát, miközben az esetleges férfibajok is kiderülhetnek.

Teszteld az apákat! (x)
Június harmadik vasárnapján néhány éve már itthon is az édesapák kerülnek a középpontba. Őket virág helyett szeretettel és gondoskodással lehet ünnepelni – és épp ebben segít a www.szeretlekapa.hu oldal tesztje is, amelynek kitöltésére bárki buzdíthatja férjét, édesapját, családtagjait. A 16 kérdés hétköznapi élethelyzetekben mutatott személyiségjegyei alapján, könnyed formában, vicces kérdések segítségével mutatja meg, hogy a család eszéről, a tettek emberéről vagy egy vérbeli játszótársról van-e szó.

A férfiak legjobb formájukat azonban csak egészségesen tudják hozni, ezért a teszt végén újabb 7+1 kérdéssel kideríthető, hogy érintettek-e a férfiak leggyakoribb urológiai megbetegedésében, a jóindulatú prosztata megnagyobbodásban (BPH).

Ez jellemzően 40 év felett jelentkezik, és az életkor előrehaladtával egyre nagyobb eséllyel jelentkezhetnek a tünetei, vagyis a gyakori és hirtelen vizelési inger, az éjszakai felébredés, a nehezebben induló, vékonyabb sugárral folyó, néha akár meg is szakadó vizelet vagy annak akaratlan elcseppenése. A betegség jelei az Amerikai Urológusok Szövetsége által kidolgozott Nemzetközi Prosztata Tünetértékelő Skálával, vagyis IPSS-teszttel könnyen beazonosíthatóak. Bár ennek eredménye betegséget nem diagnosztizál, de felhívja a figyelmet az esetleges orvosi konzultáció szükségességére.

A tartósan fennálló kezeletlen jóindulatú prosztata megnagyobbodás számos egyéb betegséghez vezethet, a fertőzésektől a húgyhólyagköveken át a súlyosabb vizelési problémákig. Érdemes időben észlelni!

 

HU-BCM-45-2022-v01-pr-#31259
Lezárás dátuma: 2022.06.08.
Érvényesség dátuma: 2024.06.08.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top