nlc.hu
Egészség

Labdába kapaszkodva sodródott a tengerben 18 órát

18 órát sodródott a tengerben, egy labda mentette meg az életét

Óriási szerencséje volt egy 30 éves férfinek, mert egy gyerekek által korábban elhagyott labdát talált a nyílt tengeren, és abba kapaszkodva élt túl 18 órát a vízben.
Tengerparti kilátás Görögországban

Egy férfi 18 órán keresztül sodródott a tengeren, és úgy sikerült túlélnie, hogy végig egy labdába kapaszkodott.

A csak Ivan névvel illetett turistát a görögországi Kassandreia partjainál az erős áramlatok besodorták a nyílt vízbe. Ahogy távolodott a parttól, a barátai riasztották a parti őrséget, de miután a férfit nem találták, azt hitték, a tengerbe veszett.

A 30 éves férfi életét egy félig leeresztett labda mentette meg, amely a víz tetején úszott. Szerencsére a férfi meg tudta ragadni a labdát, és amikor fáradni kezdett, segített neki a felszínen maradni. Az észak-macedóniai Ivant végül a görög légierő helikoptere vette észre, és amikor a mentőalakulatok megközelítették, még akkor is a labdát szorongatta.

Utólag kiderült, hogy a labdát gyerekek veszítették el még június 30-én a Limnosz szigetén lévő Evgatis strandon. A labda csaknem 130 kilométert és 10 napot utazott addig a pontig, ahol a tengerben sodródó férfi rátalált. Mindez úgy derült ki, hogy a labdát elveszítő 6 és 11 éves testvérek édesanyja felismerte a játékot a férfi megmentését bemutató tévériportban.

A férfi jól van, a megpróbáltatások után teljesen rendbe jött. Sajnos a csodás megmenekülés történetét beárnyékolja, hogy barátját, Martin Jovanovskit, akit ugyanabban az időben sodort a tengerbe az ár, továbbra sem találják.

Korábban egy indonéziai halász hajótörést szenvedett, napokig hánykolódott a tengeren, és egy hűtőláda mentette meg az életét. 

(LadBible)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pixabay/nextvoyage)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top