Nyár végéig szünetel az onkológiai ellátás az ajkai kórházban

S. Z. | 2022. Július 15.
Újabb kórházban áll le egy fontos rendelés munkaerőhiány miatt.

A nyár végéig nem lesz onkológiai járóbeteg-ellátás az ajkai Magyar Imre Kórházban – közölte a Facebookon Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő, aki bejegyzésében megmutatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ erről szóló határozatát is.

A döntés indoklásában az olvasható, hogy a kórház az onkológiai járóbeteg-ellátást „teljes egészében szüneteltetni kényszerül a minimum feltételekben meglévő feltételek átmeneti hiánya miatt”. A talányos megfogalmazás mögött Kunetz Zsombor szerint a humánerőforrás hiánya áll.

Nincs kontroll, sem további szakvizsgálat sem. Ez azzal fog járni, hogy a friss, még nem ismert tumoros betegek szakvizsgálata jelentős mértékben csúszni fog, hiszen a megnövekedett terhelést nehezen fogják bírni

– fogalmazott a posztjában az egészségügyi szakértő.

Az érintett betegek ellátására a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat és a pápai Gróf Esterházy Kórházat jelölték ki. 

Kunetz emlékeztetett, hogy munkaerőhiány miatt szintén szünetel az ellátás nyár végéig a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház fül-orr-gégészetén, míg Tolna megyében a megyei kórház teljes rehabilitációs és krónikus betegellátási spektruma. Arról pedig mi is írtunk, hogy több magyar kórházban csak kijelölt napokon lehet szülni. 

(Kiemelt kép: Magyar Imre Kórház)

Exit mobile version