nlc.hu
Egészség
Anyja helyett neveli fel a kengurubébit a farmer

Nem kellett az anyukájának az albínó bébi törpe kenguru, a farm dolgozója fogadta örökbe

Még saját kis erszényt is kapott Heather pulóverében, ahol a törpe kengurubébi otthon érezheti magát.

Ha egy törpe kenguru nem kell az anyjának, a túlélési esélyei igen csekélyek. Így volt ez a kis Jolene-el is, aki albínóként született, de megsajnálta őt a farmon dolgozó Heather Hogarty, és úgy döntött, felneveli. Kecsketejjel eteti és melegen tartja, és mára Jolene már be is töltötte a féléves kort – írja a brit Metro.

Kengurubébi

Egy albínó kengurubébi (fotó: Profimédia)

Az anyja háromhónapos korában hagyta magára, egyszerűen kidobta az erszényéből. Amikor Heather megtalálta, akkor megpróbálta visszaadni az anyjának, hátha visszafogadja, de sajnos nem így történt. A nő végül a saját kezébe vette az irányítást, és a pulóveréből csinált erszényt a kis kengurunak, akit aztán üvegből etetett kecsketejjel. Heather a farmról minden este hazaviszi magával Jolene-t, hogy éjszaka is megetethesse. Óriási szerencséjük volt, hogy a farmon a kecskéknek nemrégiben születtek gidáik, így az anyukájuk a tejével a kis Jolene-t is etetni tudta. A kis wallaby szerencsére már mást is eszik, ugyanakkor még mindig a kecsketej a kedvence. Sikerült összebarátkoznia egy törpe kenguruval is a farmon, így Heather bízik abban, hogy hamarosan visszafogadják majd a többiek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top