nlc.hu
Egészség

Most már férjezett, gyermekes nők is jelentkezhetnek a Miss Universe-nek

Új idők jönnek, nemcsak hajadon nő viselheti a Miss Universe koronáját

A 2023-as Miss Universe szépségversenyre már sokkal több nőnek lesz lehetősége jelentkezni.

A Miss Universe szépségverseny szabályai szerint eddig a koronát csak hajadon, gyermektelen nő viselhette, de 2023-tól szakítanak a hagyományokkal, nem lesznek ilyen szigorú feltételek, azok is jelentkezhetnek, akik már férjnél vannak, illetve akiknek már van gyermeke.

A Miss Universe 2020 győztese, Andrea Meza örül a változásoknak, szerinte éppen itt volt az ideje, hogy az ódivatú szabályoknak búcsút mondjanak a szervezők, és hogy ennek köszönhetően olyan nők számára is elérhető legyen ez a lehetőség, akiknek korábban nem lett volna módjuk bekerülni a versenyzők közzé. 

Andrea Meza. azaz Miss Universe 2020

Andrea Meza. azaz Miss Universe 2020 (Fotó: Rodrigo Varela/ Getty Images via AFP)

Hozzátette, néhányan nyilvánvalóan ellenzik ezeket a változtatásokat, mert szerintük csak egy egyedülálló nő viselheti a koronát, hiszen ez azt jelenti, hogy nyitott lehetett egy kapcsolatra, ami egyébként szerinte elég szexista hozzáállás. Arról nem is beszélve, hogy milyen irreális elvárásaik vannak egyeseknek a külsőségeket illetően. 

(via FoxNews)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top