nlc.hu
Egészség

Nincs pénze tankolni a koraszülött mentőknek

Nincs pénzük tankolni, gyűjtésbe kezdett a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány

Mivel már nem tudnak hatósági áron tankolni, éves szinten több mint kilencmillió forint pluszkiadást jelent számukra az üzemanyag költsége, amit nem tudnak kigazdálkodni.

A Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány mentőautói évente több mint 240 ezer kilométert tesznek meg, és a munkájuk átlagosan évi 3800 kisbaba megmentéséhez vezet. A kormány döntése értelmében viszont már ők is csak piaci áron jutnak üzemanyaghoz, ami jelentősen megnehezíti, már-már ellehetetleníti a munkájukat, és ezért a honlapjukon segítséget kérnekszúrta ki a szeretlekmagyarorszag.

Mentőautó

Mentőautó Budapesten (fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Mivel plusz állami támogatást nem kapnak, a drágulás miatt megjelenő 9 millió forintos plusz költség egyszerűen nem fér bele a büdzséjükbe, ezért adománygyűjtésbe kezdtek. Az alapítvány számít minden jóérzésű állampolgár, kisgyermekes szülő és cég segítségére is. Arról már korábban beszámoltunk, hogy a tűzoltóknak is komoly gondokat okoz az üzemanyag jelentős drágulása.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top