nlc.hu
Aktuális

Spórolásra szólították fel a tűzoltóságokat

Kevesebb gyakorlat, kevesebb kocsifutás: spórolásra szólították fel a tűzoltóságokat

A hivatalos válasz szerint törekednek a költséghatékony üzemeltetésre.

Salamon Lajos, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke az ATV Híradónak azt nyilatkozta, hogy spórolásra szólították fel őket, ami többek között azt jelenti, hogy elmaradnak gyakorlatok és különböző szintű ellenőrzések, emellett pedig csökkenteni kell a kocsifutásokat. Egyes források szerint a benzinárstop a tűzoltókat és mentőket is érinti, igaz, az üzemanyagár emelkedéséből fakadó többletköltségeiket persze megtéríti az állam.

Az újonnan épült gyöngyösi tűzoltólaktanya

Az újonnan épült gyöngyösi tűzoltólaktanya 2021. április 26-án (Fotó: MTI/Komka Péter)

A szakszervezet mindenesetre már javasolta, hogy kapjon minden tűzoltóság ezerliteres tartályt üzemanyag tárolásra. A Híradó szerint nehezebb helyzetbe az önkéntes tűzoltóságok kerülhetnek, és már elő is fordult, hogy nem vállalták el az oltást egy erdőtűznél használatos járművel, mert nem fizették ki a tankolást.  

Arra a kérdésre, hogy adtak-e utasítást a takarékoskodásra, és ha igen, ez befolyásolja-e a szolgáltatás színvonalát, a katasztrófavédelem annyit közölt, hogy törekednek a költséghatékony üzemeltetésre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top