nlc.hu
Aktuális

Hétfőtől csak Szlovákiában lesz drágább az üzemanyag

Hétfőtől a környező országok közül csak Szlovákiában lesz drágább az üzemanyag

Ausztriával nagyjából egálban lesznek az üzemanyagáraink, és azok járnak igazán jól, akik Romániába autózhatnak át tankolni.

A január eleji emelés után január 15-én, azaz hétfőn újabb 21 forintot emelkednek az üzemanyagárak. Ezzel 580 forint fölött lesz a benzin átlagára, a gázolaj literéért pedig átlagosan 608 forintot kell majd fizetni a magyar kutakon.

Az új árakkal sem leszünk azonban régiós éllovasok, Szlovákiában még így is kicsit drágább lesz az üzemanyag, és nagyjából Ausztria áraival leszünk pariban, csakhogy ott az átlagfizetés háromszorosa a magyarnak – derül ki az RTL riportjából.

Tankolás

Növekednek a benzinárak (fotó: Pixabay)

Sokat spórolni azok tudnak majd, akik Romániába járhatnak át tankolni. A tankolást egy bevásárlással is össze lehet kötni, mert arrafelé jellemzően az élelmiszerárak is lejjebb vannak. Hétfőtől a román kutaknál akár 70 forintot is spórolhatnak literenként a magyar autósok, míg Horvátországban vagy Szlovéniában tankolva 50-60 forintot lehet megspórolni.

A jövedékiadó emelésre az Európai Uniós szabályozás miatt van szükség, ám a magyar kormány majdnem dupla olyan mértékben emelte az árakat, mint ahogy azt az EU elvárná.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top