nlc.hu
Egészség

Nyílt szerelmeslevél a kövér énemhez

Nyílt szerelmes levél a kövér énemhez: „Várlak a mérleg túlsó felén”

Egy nő 55 kilót fogyott, ennek apropóján pedig nyílt levelet írt a fiatalkori önmagához, amit szerelmes levélnek nevezett a kövér énjéhez.

Kedves én!

Nagyszerű híreim vannak! Sokkal vékonyabb lettem. Leadtam 55 kilót és végre fittnek érzem magam. Utoljára általános iskolás koromban volt ilyen kevés a súlyom. Alig tudom elhinni, te mit szólsz? A túlsúlyos álmaid közel 20 év után valósággá váltak. Ezek az évek tele voltak azzal, hogy szégyellted külsődet. Féltél, hogy mindenki lúzernek néz téged. Bár mindig a legbátrabb arcodat mutattad, belül egy nagy kudarcnak érezted magad. Most már nincsenek ezek az érzések, de nem gondolom azt sem, hogy győztes lennék, hiszen nem volt kit legyőzni. Inkább csak sajnálom, hogy ilyen sok időt pazaroltam el az önutálatra.

Soha nem gondoltam volna, hogy a sok felesleges kiló leadása ennyi önszeretetet hoz magával, amit meg kell osztanom veled, drága, egykori kövér, túlsúlyos énem. Kérlek, kérlek, halld meg, amit mondok: az egyetlen, akinek rossz érzései vannak a testeddel kapcsolatban, az te magad vagy. Te vagy az egyetlen ember, aki megkeseríted az életedet. Azzal, hogy arról álmodozol, hogy egy másik emberré válsz, ha lefogysz, lemaradsz a jelenlegi életedről. Nézz körül! Vedd észre, hogy senki sem néz rád igazán. Mert ők is saját magukkal vannak elfoglalva, akárcsak te. Muszáj megismételnem, hogy örökre megjegyezd: mindenki más, beleértve a sovány embereket is (én is az lettem, emlékszel?), csak saját magát nézi, és magával foglalkozik, nem veled. Senki mást nem érdekel, hogy salátát vagy hamburgert ettél ma ebédre, és senki sem foglalkozik azzal, hogy a nadrágod mérete S vagy XXXXXL.

Nyílt levél a régi énhez (Kép: Getty Images)

Nyílt levél a régi énhez (Kép: Getty Images)

Ezért kérlek, állj meg egy pillanatra, és nézz szembe a valósággal. Ha változtatni akarsz, először ezzel a 3 lépéssel kezdd:

  1. Hagyd abba a bujkálást, miközben valami édeset eszel! Vagy egyszerűen csak ne bújj el evés közben, pont.
  2. Felejtsd el a mérleget! Az élet és az emberi kapcsolatok sokkal többről szólnak, mint azok a szörnyű számok. Engedd meg magadnak, hogy végre egyszer teljes mértékben élj. A mérleg túl sokáig határozta meg azt, hogy ki vagy és hogyan élsz.
  3. Hagyd, hogy az a póló csak egy darab ruha legyen, ami a felsőtestet takarja. Se több, se kevesebb. Igen, ma XXL-es pólót viselsz. Na és akkor mi van?

Hogy mondhatnám én (egy vékony ember, aki nem érti a küzdelmeidet, igaz?), hogy csak hagyd abba az aggódást, amikor minden egyes reggel rettegsz felöltözni? Tudom, ezek a reggeli órák a legrosszabbak, amikor napról napra rájössz, hogy semmi sem áll jól. Állandóan az az érzésed, hogy nincs mit felvenned, mert minden két-három számmal kisebb, mint kellene. Utálsz újra és újra nagyobb méreteket vásárolni, de a túlsúlyod miatt muszáj. Képzeld, akkor is ugyanez lesz a problémád, ha lefogysz. A nadrágod bő lesz, a pólóid térdig érnek, még a cipődből is ki fogsz fogyni, és leesik a lábadról járás közben.

Igen, a tested drámaian meg fog változni. De nem fogod megkapni a lapos has és a vékony combok legszexibb változatát, amit mindig is elképzeltél magadnak. Inkább egy puha pocak lesz remegő bőrredővel és keskeny csípő, kiemelkedő csontokkal.

Elveszíti majd az összes görbületét. Számíts arra, hogy egy szomorúan lógó felkart kapsz, és két lapos, üres zsákot, amit korábban mellnek hívtál. Ezért is könyörgöm, hogy ne várd meg, hogy vékonyabb legyél ahhoz, hogy jól érezd magad a testedben. Úgy vagy szexi, ahogy vagy. Vonzó, nőies alakod van, szép dekoltázzsal és kerek fenékkel. Legyél büszke rá! Nem azt mondom, hogy ne változtass. Tedd meg, hiszen sokkal egészségesebb leszel tőle, és több energiád lesz, mint valaha. Azért írok, hogy megkérjelek, legyél kedves és türelmes magaddal a folyamat során. Mert meg tudod csinálni, elég kitartó vagy és megvan hozzá a tudásod.

De csak szép lassan haladj, először az ételekkel és az étkezéshez való hozzáállással foglalkozz. Nem kell rohanni az edzőterembe, amíg nem érzed, hogy készen állsz a mozgásra. Amikor az étel nem lesz többé az érzelmi menedéked, nem fogod úgy érezni, hogy edzened kell, hogy korrigáld a túlfogyasztást. A fárasztó, kalóriaégetésre használt túrázás örömteli kikapcsolódássá válik, az izzasztó futás a gyerekek után egy játékos buli lesz, és a fürdőruha viselése a medencénél csak a víz hűsítő érzését jelenti majd. Alig várom, hogy felfedezd ezt a fajta szabadságot! De egyelőre csak legyél kedvesebb magadhoz, és maradj erős. Várlak a mérleg túlsó felén.

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top