nlc.hu
Egészség
A Wendy's kirúgta, de visszavenné Down-szindrómás kollégáját

Húsz év után rúgott ki a Wendy’s egy Down-szindrómás férfit

Az amerikai gyorsétteremlánc a történet által keltett felháborodás nyomán jelezte, tévedés történt.

A Wendy’s gyorséttermi lánc kirúgott egy Down-szindrómás férfit, aki több mint 20 éve a dolgozott már a cég Stanley-ben található egységében – írta meg az Insider cikkére hivatkozva a 24.hu.

Wendy's hirdető tábla.

Fotó: Pixabay

A szóban forgó alkalmazott Dennis Peek, akinek a nővére azt állítja, testvérét azért bocsátották el, mert képtelen volt „normálisan” ellátni a munkaköri feladatait.

Cona Turner a Facebookon írt az esetről. Állítása szerint Dennisnek

Az volt az álma, hogy egyszer majd innen vonuljon nyugdíjba, miután egy hatalmas búcsúbulit tartott.

A férfi nővére azt is hozzátette, lehet, hogy megtartják a bulit, és azt mondják az öccsének, hogy már visszavonult, mivel állítása szerint Peek nem érti még, hogy kirúgták.

A történetre rengeteg reakció érkezett a közösségi médiában és a sajtó is felkapta. Az Insider megkereste a céget, ahonnan azt közölték, hogy „sajnálatos tévedés” történt.

Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy barátságos és befogadó környezetet teremtsünk alkalmazottaink és ügyfeleink számára

– írták a portálnak.

Cona Turner eredeti bejegyzését, melyet folyamatosan frissít a fejleményekkel, azzal egészítette ki, hogy végül úgy döntöttek, Dennis nem megy vissza az étterembe dolgozni és valóban megtartják neki a beígért nagy bulit.  A Wendy’s felajánlotta, hogy „állja a kiadásokat, és hogy bármiben segít azon a különleges napon”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top