nlc.hu
Egészség

Zaklatták a lányt, a macedón elnök kísérte iskolába

Zaklatták a Down-szindrómás lányt, az észak-macedón elnök kísérte iskolába

Stevo Pendarovski, Észak-Macedónia elnöke szerint elfogadhatatlan a gyerekek jogainak veszélyeztetése, és hogy ennek hangot adjon, elkísért iskolába egy Down-szindrómás kislányt, akik zaklattak.
Zaklatták a Down-szindrómás lányt, az észak-macedón elnök kísérte iskolába

Észak-Macedónia elnöke személyesen kísért el egy Down-szindrómás kislányt az iskolába, miután megtudta, hogy a gyereket zaklatják a társai – számolt be az Euronews

Stevo Pendarovski hétfőn meglátogatta Embla Ademát és családját a fővárostól, Szkopjétól mintegy 65 kilométerre délnyugatra fekvő Gostivarban. Beszélgettek a 11 éves lány és családja mindennapos kihívásairól, az elnök ajándékot adott át, majd elkísérte Emblát az iskolába.

Az elnök hangsúlyozta, hogy elfogadhatatlan azok viselkedése, akik bármilyen módon veszélyeztetik a gyermekek jogait, különösen, ha atipikus fejlődésű gyermekekről van szó

– áll az elnöki hivatal közleményében.

Az elnök hozzátette a gyerekeket „nemcsak jogegyenlőség illeti meg, hanem az iskolapadban és az iskolaudvaron is egyenlőnek és szívesen látottnak kell érezniük magukat. Ez kötelességünk államként, de egyénként is, és ennek a közös küldetésnek az alapja az empátia”.

(Kiemelt kép: Facebook/Stevo Pendarovski)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top