nlc.hu
Egészség

Kislányt helyeztek a Heim Pál babamentő inkubátorába

Kislányt helyeztek a Heim Pál Gyermekkórház babamentő inkubátorába

Az orvosok és ápolók Helgának nevezték el az egészséges csecsemőt.

Hajnalban megszólalt a Madarász utcai Gyermekkórházunk babamentő inkubátorának csengője, babát helyeztek az inkubátorunkba! Egy gyönyörű kislányt kaptunk  – írta Facebook oldalán a Heim Pál Gyermekkórház.

Csecsemő lábak.

(Fotó: Pixabay)

A bejegyzés szerint az első orvosi vizsgálatok alapján a csecsemő egészséges, 3480 gramm súlyú, aki néhány órával korábban születhetett. Az orvosok és ápolók Helgának nevezték el és megígérték, gondját viselik, vigyáznak rá.

A gyermekkórházban 2009 óta működik babamentő inkubátor. Helga a 11. kisbabánk, akit a babamentő inkubátorunkba helyeztek és ezzel életesélyt kapott. Legutóbb több mint egy éve, 2021 júniusában szólalt meg a babamentő inkubátor csengője. Akkor egy 2800 grammos, egészséges kisfiú volt a gépben, akinek a Martin nevet adták.

Pár nappal ezelőtt a békéscsabai kórház babamentő inkubátorában is elhelyeztek egy babát. A csecsemőt stabil állapotban találták meg, kissé kihűlve. Szülőszobai ellátását követően, gyermekosztályukon helyezték el, a Réthy Ferenc nevet adva neki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top