nlc.hu
Egészség
Kórházba került a mágneses TikTok-kihívás miatt

Kórházba került egy 14 éves lány a mágneses TikTok-kihívás miatt

Kórházba került az a 14 éves kislány, aki apró mágneses golyókat nyelt le, amik irtózatos károkat okozhatnak a bélrendszerében.

A 33 éves Kelly Sheldon azt mesélte a Daily Mail-nek, hogy a 14 éves lánya, Tia súlyos dolgokon ment keresztül egy buta TikTok játék miatt. „Nem szeretném, ha bármelyik gyerek vagy anya átélné azt, amit én ezen a héten” – mondta a nő.

Mágneses golyók

Ilyen golyókat nyelnek le a gyerekek. (Fotó: Getty Images)

Veszélyes TikTok kihívások

 A TikTokon jelenleg is terjednek azok a videók, amelyekben a gyerekek bevesznek a szájukba apró mágneses golyókat, hogy úgy tűnjön, nyelv- vagy szájpiercingjük van. Ezt a TikTok trendet követte Tia is, amikor a nyelvére ragasztotta a mágneses golyóbisokat, majd megfeledkezve róluk ivott egy pohár vizet, és azok eltűntek a testében. A kislány vallotta be a tanárjának, hogy mi történt, és az iskola értesítette a kórházat, na és persze az édesanyát. 

A röntgenfelvételek kimutatták, hogy a mágnesek összeragadtak a tinédzser mellkasának alsó részén, és remélhetőleg idővel természetes úton távoznak a szervezetéből.

Ugyanakkor az orvosok azt is elmondták Kellynek, hogy ha a mágnesek mégis szétválnának, az veszélyes lehet, ugyanis a mágneses erőjükkel összehúzhatják, és nyomhatják a szerveket, átszúrhatják a beleket, vagy elzáródást okozhatnak. 

Volt olyan, aki nagy árat fizetett

Tia úgy néz ki, hogy szerencsésen megúszta a mágnes-evést, nem úgy mint az a kilenc éves kisfiú, akiről szintén a Daily Mail írt, és aki ugyanennek a játéknak lett az áldozata. Ő több mágneses golyót is lenyelt, amelyek szó szerint összetapasztották a beleit, ahogy a mágneses erő összehúzta őket. A kisfiúnak a vakbelét kivették, a vékony- és vastagbeléből pedig összesen 30 centimétert távolítottak el az orvosok. Öt nappal a műtét után Jack még mindig csak folyékony táplálékot tudott magához venni, nem tudott segítség nélkül járni. 2021 májusában pedig a 11 éves Ellis Trippet szállították gyomorfájással kórházba, ki szintén ilyen golyókat nyelt le. Neki szintén a vakbele és a bele egy része veszett oda az értelmetlen kihívás miatt. Neki 15 golyót kellett eltávolítani a beleiből.

A rekordot mégis az a fiú tartja, aki nem a Tiktok kihívás, hanem a kíváncsisága miatt nyelt le 51 db golyót. Rhiley Morrison, a tizenkét éves srác még karácsonyra kapott a szüleitől egy csomó kis mágneses golyót, amiket összetapasztva különféle izgalmas formákat lehet létrehozni, csakhogy nem éppen rendeltetésszerűen használta őket: lenyelte őket, hogy megnézze, összeállnak-e a gyomrában is. Drágán megfizette az árát: tíz napon át ágyban feküdt és zöld folyadékot hányt, ugyanis szivárogtak a belei. A gyomrán keresztül táplálták, és katétert is kapott. A helyzet azért is volt különösen kellemetlen, mert a koronavírus miatt a családtagjai sem látogathatták meg őt a kórházban. Miután Rhiley-t hazaengedték, antibiotikumot kellett szednie a fertőzések elkerülése miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top