nlc.hu
Egészség

Salman Rushdie állapota

Salman Rushdie megvakult az egyik szemére, a megkéselt író az egyik kezét sem tudja használni

Friss hírek érkeztek az állapotáról.

Salman Rushdie elvesztette látását az egyik szemére, és az egyik kezét sem tudja használni a két hónappal ezelőtti késes támadás nyomán – írja a 24.hu. A 75 éves író állapotáról az ügynöke beszélt az El País című spanyol lapnak, arra azonban nem tért ki, hogy Rushdie még mindig kórházban van-e.

Az indiai származású brit szerző három súlyos sebet kapott a nyakán, az egyik keze cselekvőképtelen, mert a karjában elvágták az idegeket, és még körülbelül 15 seb van a mellkasán és a törzsén.

Salman Rushdie

Salman Rushdie melletti tüntetés New York-ban 2022 augusztus 19-én – Fotó: Michael M. Santiago/Getty Images

Mint arról beszámoltunk, Salman Rushide New York-ban, a Chautauqua Intézet színpadán készült egy előadására, amikor egy fekete ruhát és maszkot viselő férfi megtámadta. A megkéselésével vádolt 24 éves Hadi Matar – akiről kiderült, hogy szimpatizált a síita szélsőségességgel és az iráni Forradalmi Gárdával – ártatlannak vallotta magát gyilkossági kísérlet és testi sértés vádjában a bíróságon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top