nlc.hu
Szabadidő

Salman Rushdie támadója meglepődött, hogy az író túlélte a késelést

Salman Rushdie támadója meglepődött, hogy az író túlélte a késelést

Megszólalt az írót megkéselő támadó.

Ahogy arról az nlc is beszámolt, az indiai származású brit író, Salman Rushide a Chautauqua Intézet színpadán készült egy előadására, amikor egy fekete ruhát és maszkot viselő férfi megtámadta, majd 10-15-ször megszúrta a 75 éves író arcát és nyakát.

Salman Rushdie

Fotó: Kenzo TRIBOUILLARD / AFP

  • Rushdie-t a fején és a hasán érték a késszúrások. A 75 éves írót máj-, ideg- és szemsérülésekkel vitték kórházba, egyik szemét valószínűleg el fogja veszíteni – közölte ügynöke, Andrew Wylie. Rushdie jelenleg lélegeztetőgépen van.
  • A támadást követően Rushdie-t helikopterrel szállították kórházba, ahol a lélegeztetőgépre került. 
  • Mint kiderült, a merénylő szimpatizált a síita szélsőségességgel és az iráni Forradalmi Gárdával. Kaliforniában született, és nemrég költözött New Jersey-be. A támadáskor hamis jogosítvány volt nála. Pontos indítékát egyelőre nem tudni.
  • Most a Blikk azt írja, hogy megszólalt a férfi, aki megkéselte az írót, azt mondta, mindössze két oldalt olvasott el a szerző a Sátáni versek című, vitatott regényéből, azt is hozzátette, meglepődött azon, hogy az író túlélte a támadást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top