nlc.hu
Egészség

Anaya Peterson tetovált szemgolyó

Tetováltatta a szemgolyóit, most a teljes vakság küszöbén áll

Egy 32 éves nő a kislánya tanácsa ellenére is úgy döntött, tetováltatja a szemgolyóit. A veszélyes döntés a látásába került.
Szemgolyótetovált nő

A modellként és influenszerként is tevékenykedő Amber Luke három hétre megvakult, miután a szeme fehérjét kékre tetováltatta, ez azonban nem tántorította el a rajongóját, Anaya Petersont, hogy ő is hasonló beavatkozásnak vesse alá magát. Az ötgyerekes anyát teljesen lenyűgözte Luke átalakulása, hétéves kislánya figyelmeztetése ellenére is belevágott a minden bizonnyal fájdalmas vállalásba. 

Peterson 2020 júliusában tetováltattatta a jobb szemgolyóját, és annak ellenére, hogy fejfájással és szemszárazsággal küzdött a gyógyulási folyamat során, úgy döntött, hogy a bal szemét is tetováltatni fogja, a kettő között öt hónap telt el. A procedúra látszólag komplikációmentesen zajlott, azonban tavaly augusztusban a nő feldagadt szemhéjjal ébredt, és úgy nézett ki, mint aki egy ringbe került Mike Tysonnal. 

Peterson orvosi segítséget kért, ám az antibiotikus kezelés nem használt a gyulladás ellen, így végül biopsziát vettek az egyik szemgolyójából, és annak érdekében, hogy megmentsék a látását, azonnali műtétet javasoltak neki. Ez a gyulladásos problémát megoldotta, azonban a szemgolyóiban lévő festék már visszafordíthatatlanul károsította a látását. 

Alapvetően a megvakulás küszöbén állok” – mondta a 32 éves nő. „Már nincs 20/20-as látásom. Távolról nem látok vonásokat az arcokon. Ha nem tetováltattam volna a szemgolyómat, nem lenne ilyen problémám” – mesélte, és azt is hozzátette, az lenne a legjobb, ha idős korára tényleg megvakulna, mert nem szeretne két-három naponta szemészhez járni. 

Peterson elmondta, hogy 7 éves lánya, India mindig is ellenezte, hogy tetoválják a szemgolyóit, de nem hallgatott rá. Visszatekintve úgy gondolja, hogy az egyik szemgolyóját feketére kellett volna tetováltatnia, a másikat pedig békén kellett volna hagynia, így legalább az egyik szeme épen maradt volna. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top