nlc.hu
Egészség
Színjátszó szemprotézist hord egy lány

Színjátszó szemprotéziseket készít a lány, aki egy balesetben megvakult

Egy borzalmas balesetben veszítette el egyik szeme világát a 28 éves Xia Tong, aki életét a felépülése után annak szentelte, hogy különböző színekben pompázó, világító szemprotéziseket készítsen.
Színjátszós szemprotézis

Mindössze 18 éves volt, amikor autóbalesetet szenvedett, és amikor a kóházban magához tért, szomorúan vette tudomásul, hogy az egyik szemét elveszítette. Szerencsére nem búslakodott sokáig, úgy döntött, hogy inkább erőt merít a történtekből és megpróbál hitet adni a sorstársainak.

Ahelyett, hogy magába fordult volna és megváltozott külseje miatt elzárkózott volna a külvilágtól, inkább olyan megoldáson kezdte törni a fejét, amivel kitűnhet a tömegből, és a rejtőzködés helyett megmutathatja a világnak, hogy szemgolyó nélkül él. Xia beiratkozott egy speciális képzésre és protéziskészítőnek tanult, majd szemészet terén is mélyítette az ismereteit. Kezdetben saját magának kezdett extravagáns szemprotéziseket készíteni, amiket meg is örökített és közösségi oldalán is megmutatott a világnak. Követői száma elképesztő gyorsasággal nőtt, az emberek imádták, amit csinált.

Az általa készített szemgolyók rendkívül élethűek, ám a legfőbb különlegességük az, hogy különböző színekben pompáznak és világítanak is, gombnyomásra pedig villogni kezdenek. 

A 28 éves nő a Beijing News-nak elmondta, hogy azért kezdett bele a szemprotézisek készítésébe, hogy segítsen a hozzá hasonló embereknek megküzdeni az önbizalomhiánnyal. Gyógyulása alatt nagyon sok olyan emberrel találkozott, akik a szemük elvesztése után ki sem akarták tenni otthonról a lábukat, ő azonban szeretné visszaadni a hitüket.

Xia szerint nagyon klassz, hogy a hozzá fordulóknak klasszikus szemprotéziseket készíthet, a bátrabbaknak pedig olyan darabokat tervezhet, amiktől úgy nézhetnek ki, mint az élő robotok. Ő is inkább ez utóbbi protéziseket kedveli, és minden egyes nap ilyeneket visel.

Forrás: Via, Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top