nlc.hu
Egészség

Mobiltelefon fertőtlenítése

A japán Mekiben a mobiljukat is sterilizálhatják a betérők

Japánban még erre is gondolnak!

Japánban nemcsak a Covid-járvány miatt vált fontossá a kézmosás, hanem már hosszú ideje és egész kicsi korukban megtanítják a gyerekeknek, mennyire lényeges nagy hangsúlyt fektetni a higiéniára.

Azt, hogy nemcsak a kezünket, hanem az arcunkkal is gyakran érintkező mobilunkat is gondosan kellene tisztogatni, a közelmúltban az Arizonai Egyetem tudósai is megerősítették. A telefonokon megtelepedő kórokozók eltávolításáért Japánban hipermodern telefontisztító állomásokat létesítettek, a Twitteren azt is megnézhetjük, hogy fest egy ilyen a Mekiben.

„A McDonald’s-ban manapság nemcsak kezet lehet mosni, hanem okostelefont is” – írja a posztoló. A videón jól látszik, ahogy a mobilt, ami nélkül legtöbben egy napig sem tudnánk létezni, „besszippantja” egy gép, majd alaposan megtisztítja és sterilen szolgáltatja vissza a tulajdonosának. 

Ezt a remek rendszert WOSH-nak hívják, és a japán WOTA cég fejlesztette ki. Különlegessége, hogy 98 százalékban újrahasznált vízzel tisztítja a mobilokat, a tisztítás folyamata pedig mindössze 30 másodpercet vesz igénybe.

Forrás: Via, Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top