nlc.hu
Egészség

A szteroid hatásai

Így tette tönkre a testépítőt a szteroid

Egy testépítő megmutatta, milyen komoly károkat okozott a szteroid a testében.

A 24 éves Dave Hartrey rettenetesen erős és rettenetesen szenved. A teste tele van kiütéssel, hegek vannak a hátán, mellkasán, karján.

A testépítő már igyekszik egészségesebb életet élni (Fotó: Dave Hartrey FB)

A testépítő már igyekszik egészségesebb életet élni (Fotó: Dave Hartrey FB)

20 évesen elkezdtem egy testépítővel edzeni, és nagyon szerettem a közös munkát. Ezért úgy döntöttem, hogy én is belevágok a professzionális testépítésbe” – mondja a LadBible-nek Dave, aki nem titkolja, hogy a fejlődését szteroidokkal gyorsította fel.

Tudtam, hogy a szteroid kockázatos, nem tudni, hogy reagál a szervezetem” – ismerte el a férfi, akin a szteroidkúra után pattanások és kelések keletkeztek, majd egy rohama is lett.

Sokan bíztatták, hogy hagyja abba a szteroid szedését, de Dave egy testépítő show-n dolgozott, amibe sok munkát fektetett.

Konzultáltam a szakma legjobb edzőivel. Bíztam bennük és a tanácsaikban” – mondta Dave, akinek a bőrén egyre több lett a heg. A sebek beborították a hátát, mellkasát, volt az arcán és a karján is.

Bár a világ legjobb testépítőivel edzett, rájött, hogy valami nincs rendben az életével. Dave befejezte a testépítést, és várólistán van, hogy bejusson arra a műtétre, amelyen eltávolítják a hegeket a testéről.

Ezt okozzák a szteroidok

Az anabolikus szteroidok mellékhatásai férfiaknál a következők lehetnek: csökkent spermaszám; meddőség; összezsugorodott herék; merevedési zavar; hajhullás; mell fejlődése; a prosztatarák fokozott kockázata; súlyos akne és gyomorfájdalom.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top