nlc.hu
Egészség

Egy mentős a fájdalmai ellenére is folytatta az életmentést

A mentős kitartóan folytatta az életmentést, miközben ő is fájdalmakkal küzdött

A mentőápoló kitartóan folytatta az életmentést, miközben ő is fájdalmakkal küzdött.

Minden előzetes panasz nélkül esett össze egy 60 év körüli férfi a hét elején egy Fejér vármegyei gabonatelepen, írja az Országos Mentőszolgálat a Facebook oldalukon. Az ott dolgozók rögtön a férfi segítségére siettek, mentőt hívtak, majd a telefonos utasítások szerint megvizsgálták a beteget, aki már nem lélegzett. A mentésirányító azonnal több egységet riasztott a helyszínre, miközben az újraélesztés lépéseire instruálta a bejelentőket. Az életmentők perceken belül helyszínre értek és megkezdték a segítségnyújtást, azonban mentőápoló hirtelen erős hasi fájdalmat érzett, ami komoly rosszulléttel is társult.

Mentők

Fotó: Facebook

Az elhivatott életmentő a szűnni nem akaró fájdalom ellenére is tovább folytatta az életmentést, amihez néhány perc múlva egy esetkocsi személyzete is csatlakozott.

A férfi életéért vívott elszánt küzdelem végül sikerre vezetett és stabil állapotban szállíthatták kórházba, ahol a kitartó mentőápolót is rögtön megvizsgálták, majd azonnal meg is kezdték orvosi ellátását.

Sajnos nem mindig ilyen kegyes a sors, nemrég arról írtunk, hogy bajtársukhoz riasztották a Szikszói és az Encsi Mentőállomás egységeit vasárnap, de hiába értek a helyszínre perceken belül, Barna Sándor gépkocsivezető életét a hosszas újraélesztés ellenére sem tudták megmenteni.

Kiemelt kép: Facebook/OMSZ

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top