nlc.hu
Egészség

Betámadták az anyát a gyerek uzsisdoboza miatt

Megosztott egy fotót a gyereke uzsisdobozáról, egyből betámadták az anyukát

Az elsőre gusztusosnak tűnő uzsonnásdobozos fotón páran egyből kiszúrták a vitatható pontot: valódi üvegben küldi az ízesített tejet az iskolába?

Az emberek manapság mindent megosztanak egymással, szóval miért ne osztanák meg a gyereküknek készült guszta uzsonnásdobozok tartalmát is? Persze a szimpla dicsekvésen és a „jaj, de jó anya vagyok” érzésen felül egy ilyen megosztás azt a jó ügyet is szolgálja, hogy a szülők egymásnak adnak jó ötleteket arra, hogy milyen ételt adjanak a gyerekeiknek az iskolába.

A b.box lunchbox ideas Facebook-oldal például kimondottan erre a célra jött létre. Egy ausztrál anyuka itt dicsekedett el a legújabb kreációjával, amiben volt croissant, zöldségek, gyümölcsök és ízesített tej is. Az utóbbival azonban akadt a közösségnek egy kis gondja, és rögtön kialakult a nagy uzsonnásdoboz-vita – derül ki az au.lifestyle.yahoo cikkéből.

Uzsonnásdoboz

Uzsonnásdobozban valódi üveg? (fotó: b.box lunchbox ideas FB-oldal)

Az első reakciók még alaposan körbedicsérték az édesanya gusztusos pakkját, azonban hamarosan jöttek azok, akik szerint talán nem a legszerencsésebb az italt valódi üvegbe tenni, praktikusabb és biztonságosabb volna műanyag üveget használni. Volt, aki rögtön elmesélte, hogy az ő gyereke is vitt már igazi üvegben italt az iskolába, ami széttört, így teli volt minden üvegdarabokkal.

Reakcióként persze egyből jött valaki, aki hozzátette, hogy egy-egy incidens miatt kár általános következtetéseket levonni, hiszen az ő gyereke már régóta viszi az innivalóját valódi üvegben a suliba, és még sosem történt semmi baj.

Nem számít, hogy egy-egy gyerek mennyire óvatos vagy épp nem az, balesetek mindig történhetnek

– tette hozzá az egyik aggódó szülő. Te mit gondolsz, van helye valódi üvegnek az uzsisdobozban?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top