nlc.hu
Egészség

Ezek az influenzaszerű tünetek utalhatnak rákra is

Influenzás tünetei voltak, kiderült, hogy súlyos rákbeteg a 20 éves lány

Egy 20 éves nőnél, aki azt hitte, hogy influenzás, nyirokrákot diagnosztizáltak. Az orvosok először azt közölték vele, hogy húgyúti fertőzése van.

Az ausztráliai Melbourne-ből származó Olivia Jennings több hónapig influenzaszerű tünetekkel, köhögéssel küzdött, illetve megjelent egy csomó a kulcscsontja felett, amelyet fájdalmas volt megérinteni.

Olivia orvoshoz fordult, és influenzát diagnosztizáltak nála. Amikor másnap reggel izzadva ébredt, úgy döntött, inkább egy magánkórházba megy. Ott CT-vizsgálatot végeztek rajta, ekkor kapta a borzasztó hírt az egészséges, 20 éves, soha nem dohányzó, alkoholt alig ivó fiatalember. Olivia szerint az orvos „sápadtnak tűnt”, amikor a rákdiagnózist elmondta.

A biopszia megerősítette, hogy rákos sejtek vannak a nyakában, a mellkasában, a gyomrában és a medencéjében. 2023. január 25-én Oliviánál 3B stádiumú Hodgkin-limfómát diagnosztizáltak.

Olivia öt hónapja kap kemoterápiás kezelést, és már csak három alkalom van hátra, a rák „majdnem elmúlt”, és nincs szüksége műtétre.

A most 21 éves Olivia rákdiagnózisa óta nem tud dolgozni vagy tanulni, de pénzt tudott keresni abból, hogy ruhákat ad el a gardróbjából.

(via)

rákos lány

Fotó: liv.grace_j/Instagram

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top