nlc.hu
Életmód

Nyakbecsípődést sejtett, 4. stádiumú rák volt

Megfájdult a fitneszoktató nyaka, negyedik stádiumú rákot diagnosztizáltak nála

A 26 éves Lily Venus nyakfájdalomra panaszkodva kereste fel az orvosát. Arra gondolt, hogy az egyik óráján egyszerűen becsípődött a nyaka, ám kiderült, hogy a mellkasának és a tüdejének mindkét oldalán daganatok vannak.
Lily Venus

Lily Venust később a vérrák egy fajtájával, Hodgkin-limfómával diagnosztizálták, és fárasztó kemoterápiás körökön kellett átesnie. Szerencsére már 12 hónapja tünetmentes, és alig várja, hogy újraépítse az életét. Az egész kálváriája még 2021 végén kezdődött. Hihetetlenül fáradtnak érezte magát függetlenül attól, mennyit aludt. Ezután kezdődött a fájdalom a nyakában, pont egy olyan napon, amikor a párjával elindultak az új kiskutyájukért.

Olyan érzés volt, mintha elaludtam volna a nyakam

– emlékszik vissza az első jelekre. A tünetek később is folytatódtak, de nem fordult rögtön orvoshoz, mert arra gyanakodott, hogy a kimerülése oka biztosan a hiperaktív kölyökkutyája lehet, a nyakát pedig csak valamelyik Zoom-órája közben csíphette be – írta meg a Mirror.

Miután egy csomót vett észre  a kulcscsontja felett, úgy döntött, mégis orvoshoz fordul. A vizsgálatok után két héttel derült ki, hogy Hodgkin-limfómája van. A kezelését karácsony előtt kellett megkezdeni. Az orvos elmondta neki, hogy a kemoterápiája magában hordozza a veszélyt, hogy elveszítheti a termékenységét, ezért a párjával is egyeztetett, belekezdjenek-e előtti egy szervezeten kívüli megtermékenyítés projektbe, de a párja nem engedte a halogatást, és azonnal belekezdtek, hiszen egy negyedik stádiumú rákkal jobb vigyázni. Lily hat hónap alatt 12 kemoterápiát kapott, és hálás az orvosainak, hogy gyorsan elkapták a bajt. Szerencsére a termékenységét sem érte kár, ezért most izgatottan várja a jövőt.

Mindig is arról álmodoztam, hogy anya legyek, és amikor úgy festett, hogy ez veszélybe kerülhet, csak még inkább vágytam rá.

A kezelés során kihullott a haja, nem szeretett volna emberek előtt mutatkozni, és nem úgy élte az életét, ahogy korábban. El kellett fogadnia, hogy az élete már sosem lesz a régi. Sok új allergiája alakult ki, a szíve és több szerve legyengült, de jobban értékeli az életét, mint valaha.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top