nlc.hu
Egészség

Így mentettek meg egy nőt a vaksötétben

Így mentettek ki egy nőt a tóból, vaksötétben – képek

Egy helyi adta a csónakját, az egyik rendőr a hangját, a másik a kezét - így sikerült kimenteni az önmagát megvagdosó, majd a vízbe futó nőt.
Villogó egy rendőrautó tetején

Egy segélykérésre reagálva indultak a tököli egyenruhások 2023. június 26-án késő este a Duna dunavarsányi szakaszához. A bejelentő 26 éves testvére miatt aggódott, aki nem sokkal korábban kezén és nyakán megvagdosta magát, majd elszaladt a folyó felé. Nevelőapjával próbálták keresni, miközben rendőri segítséget kértek.

A partról néha megpillantották a nőt, de a rendőrök is hiába kérték, nem volt hajlandó kijönni a vízből. A nevelőapa csónakja volt a legközelebb, míg az egyik egyenruhás a szárazföldön futott, figyelt és navigált, társa a csónakba mászott. A járgányban ugyan bokáig ért a víz, de jobb híján muszáj volt igénybe venni.

Nem sokkal később meglátták a nőt, a rendőr pedig addig tartotta és markolta a csónakba kapaszkodó kezet, míg el nem érték a stéget. Ezután partra segítették, betakargatták, majd mentőt hívtak. Míg az egységre vártak, próbálták csökkenteni a vágások okozta vérzést – az egyik egyenruhás a nyakán, míg társa a kezén lévőt csillapította. A mentők ellátták, majd kórházba vitték.

A rendőrök lebontottak a helyszínről, majd szolgálati helyükre indultak egy váltás tiszta és száraz egyenruháért.

(Via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top