nlc.hu
Egészség

Életmentés Bicskén

A zárt ajtó sem volt akadály a bicskei mentősöknek – fotó

Spoiler: összefogtak a tűzoltókkal.
mentő,

Nem mindennapi esetről számolt be közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat. Egy zárt ajtó állta útját a bicskei mentősöknek, de őket ez sem állította meg.

Komárom-Esztergom vármegyébe kérte a mentők gyors segítségét az a 80 év körüli tüdőbeteg nő, akinek annyi ereje sem maradt, hogy ajtót nyisson. Bár az életmentők perceken belül a helyszínre értek, nem tudtak bejutni a beteghez, mivel zárva volt az ajtó. Így a Katasztrófavédelemhez fordultak, akik szintén rövid időn belül megérkeztek.

Mivel a mentőtiszt hölgy éppen befért a bejárati ajtó ablakán, csak az azon levő rácsot kellett leszerelnie a tűzoltóknak. A mentőtiszt bent megtalálta a kulcsot is, így különösebb anyagi kár nélkül sikerült az ajtónyitás.

A mentők vizsgálatát emelt szintű ellátás követte, amivel sikerült stabilizálni az idős nő állapotát, majd végül kórházba szállították.

Amúgy nem ez az első alkalom, hogy akadály került a mentősök útjába. Volt, hogy éppen egy rosszul helyen parkoló autó késleltette a mentőt, ám az is előfordult már, hogy ételhordó edények tartották fel az  életmentőket.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top