nlc.hu
Egészség

Megszólalt a szlovákiai buszbaleset két sérültje

Még mindig kórházi kezelésre szorul a házaspár, akik a szlovákiai buszbalesetben sérültek meg

Egyelőre nem tudni, hol tart a nyomozás, ami a baleset miatt indult.

Másfél hónappal ezelőtt Szlovákiában balesetet szenvedett egy magyar turistákat szállító busz. Az utasok közül egy ember meghalt, ötvenkilencen pedig megsérültek.

Köztük volt egy miskolci házaspár is, akiknek az életét tönkretette a baleset, a férj ugyanis még mindig kórházban van, feleségének pedig nemrég újra be kellett feküdnie, hogy a csípő- és gerincfájdalmait enyhítsék.

Rendőrök és mentősök a szlovákiai Jókút közelében, a D2-es autópályán történt baleset helyszínén 2023. május 15-én

Rendőrök és mentősök a szlovákiai Jókút közelében, a D2-es autópályán történt baleset helyszínén 2023. május 15-én. A balesetben egy magyar kirándulóbusz és egy kamion karambolozott. (Fotó: MTI/TASR/TASR/Michal Svítok)

A buszon budapesti és miskolci nyugdíjasok utaztak, Csehországba tartottak ötnapos kirándulásra. A miskolci pár közvetlenül a sofőr mögött ült, egymás mellett, azt mondják, be voltak kötve. Az asszony tisztán emlékszik a becsapódás pillanatára.

Férje több műtéten van túl, még hosszú rehabilitáció vár rá, de bizakodó. Az asszony azt mondja, a fizikai fájdalmat könnyebben viseli, de máig rémálmok gyötrik. Az eset után büntetőeljárás indult Pozsonyban, az RTL kereste a szlovák belügyminisztériumot is, szerették volna megtudni, hogy hol tart a nyomozás, de egyelőre nem kaptak választ.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top