nlc.hu
Egészség

Petíciót szerveztek a helyiek szolidaritásból

Másik városba helyezték a kardiológiát, miután hálapénzt fogadott el két főorvos

Két főorvos lebukott egy fehérgyarmati kórházban, mivel hálapénzt fogadtak el. Az orvosok és a betegek ellen egyaránt eljárást indítottak. Mivel a hálapénz elfogadása miatt nem rendelhetnek, ezért a kardiológiát két tagkórházukban helyezték el.

Hálapénz elfogadásával lebukott főorvosok miatt kényszerülhettek átszervezni a szakrendeléseket egy fehérgyarmati kórházban. Az rtl.hu értesülései szerint a két orvos nem rendelhet, így a szívgyógyászati ellátást más városokba helyeztek át. Az utóbbit a kórház is megerősítette a lapnak. 

intenzívre tolnak egy beteget.

Fotó: Getty Images

Június közepén a rendőrök szakítottak félbe egy rendelést, mivel az említett két orvos rendszeresen fogadott el hálapénzt a betegektől, ami két éve már bűncselekménynek számít.

A rendelőben előállították a 71 éves, illetve a 46 éves főorvost. A gyanú szerint az idősebb 18, míg a fiatalabb orvos 8 alkalommal fogadott el pénzt páciensektől. A betegek ellen szintén eljárás indult. 

A helyiek nem sokkal később petíciót indítottak, hogy szolidaritást vállaljanak a két orvossal szemben, továbbá a szakrendelések miatt is aggódnak, amiket eddig ők láttak el.

A portál felkereste a kórházat az üggyel kapcsolatban. Azt írták, hogy a belgyógyászat és a cukorbeteg-gondozás továbbra is megoldott a városban, a kardiológiát pedig két másik tagkórházuk vette el.

Az említett kórházak 20, illetve 30 kilométerre találhatóak Fehérgyarmattól, így nem lesz mindenkinek egyszerű az eljutás, ha ellátásban szeretne részesülni. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top