nlc.hu
Egészség

Utolsó kívánság: találkozhatott imádott lovával a haldokló asszony

Egy farmon teljesült a haldokló asszony utolsó kívánsága

A 79 éves nő 30 éve tulajdonosa a Bella nevű lónak, nagyon szoros kötelék van közöttük.
A 79 éves Karina Courtmanche, amint utolsó kívánságaként találkozik szeretett lovával, Bellával

Teljesült az utolsó kívánsága egy 79 éves, hospice-kezelés alatt álló amerikai nőnek: még egyszer utoljára láthatta szeretett lovát.

Karina Courtmanche azt kérte, hogy újra együtt lehessen Bellával, a lovával, aki egy kis farmon él a Connecticut állambeli Bethanyben. A most 30 éves lónak csikókora óta Courtmanche a tulajdonosa, így nem csoda, hogy nagyon erős kötelék van közöttük. 

„Beszélgettünk vele, és folyamatosan a lováról, Belláról beszélt, hogy szeretné látni” – mondta Michelle Walker, a Connecticut Hospice RN menedzsere. Így aztán megbeszélték a lovardával, hogy elviszik a farmra az idős asszony, hogy még utoljára találkozhasson kedvencével. Betegszállítóval vitték a helyszínre, hogy hordágyon maradhasson, és útközben is elláthassák.

A farmon Courtmanche újra láthatta Bellát, megsimogatta az orrát, és megetette egy répával. A jelen lévők megható pillanatoknak lehettek szemtanúi:

Ápolói szerint az idős asszonynak már nem sok van hátra, ezért is volt nagyon fontos a találkozó. Gazdája halála után Bellát továbbra is a Bittersweet Farmon fogják gondozni.

(Kiemelt kép: YouTube/WFSB 3)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top