nlc.hu
Életmód

Teljesült az utolsó kívánsága, aztán meg is halt

Egy nappal a halála előtt teljesítette édesapja, a világháborús veterán utolsó kívánságát: elvitte a kedvenc tengerpartjára

Joseph Eagers Jr. három nagy amerikai háborút is végigharcolt, és az volt a kívánsága, hogy halála előtt még elmehessen a kedvenc tengerpartjára. A lányának az utolsó pillanatban sikerült teljesítenie apja kívánságát.

Joseph Eagers Jr. gyalogos katonaként szolgált a II. világháborúban és a koreai háborúban, a vietnámi háborúban pedig mérnökként segítette a harcoló alakulatok munkáját. A 95 éves férfi az utolsó hónapjait már egy hospice házban töltötte, és tudni lehetett, hogy már nincs sok ideje hátra. A halála előtt volt egy utolsó kívánsága: el szeretett volna menni arra a tengerpartra, ahol a családjával nyaranként oly sok időt töltött: a Dél-Karolinai Hilton Head Islandre. Úgy tűnt, hogy az ő állapotában a kívánság teljesítése lehetetlen lesz, de a legidősebb lánya, Jan Eagers a hospice ház dolgozói segítségével mégis megoldotta valahogyírja a Fox News.

Joseph Eagers Jr. (fotó: Island Funeral Home & Crematory)

Joseph Eagers Jr. (Fotó: Island Funeral Home & Crematory)

A lánya elmondása szerint az édesapja a tengerpart meglátogatása előtt másfél évig nem járt odakint, ha nem számítjuk azt a rövid utat, amikor az otthonából a hospice házba szállították idén januárban, amikor az otthoni ápolása már megoldhatatlannak bizonyult. A lánya azonban itt is végig vele volt, részben azért, mert amikor az édesanyja évtizedekkel ezelőtt elhunyt, nem tudott ott lenni vele. Április 19-én a hospice ház nővéreinek segítségével elszállították Joseph Eagers Jr.-t a kedvenc partszakaszára. Ugyan a szemét már nem nyithatta ki, de élvezhette az óceán levegőjét, azt, hogy a szél simogatja az arcát, a nap süt rá és persze hallhatta a hullámzás hangját. Ezután az édesapját még a volt házába is elvitte egyszer utoljára, de elmondása szerint ekkor már annyira elfáradt, hogy nem volt magánál. Joseph Eagers Jr. másnap elhunyt.

Csodálatos volt, hogy az utolsó napján még volt egy nagy, közös kalandunk édesapámmal

– nyilatkozta a lánya.

Egészen változatos utolsó kívánságok:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top