nlc.hu
Egészség

Fél óra múltán érkezett mentő a vérző beteghez.

29 perc alatt ért ki a mentő az úton, vértócsában fekvő az asszonyhoz

Véletlenül arra járó orvosnő segített a baleset helyszínén.

Egy asszony fél órán át feküdt vértócsában kedden, mire odaért a mentő. A sérültet járókelők próbálták meg ellátni a riasztás után – írja a Blikk.

Délután egy óra körül jártam arra, akkor az idős asszony már az aszfalton feküdt. Sokan álltak körülötte, s többen azt mondták, már legalább 20 perce hívták a mentőket, de még sehol nincsenek. Nem értették, mire várnak, miért nem jönnek még

– mesélte egy szemtanú.

Bár a sérült nő eszméleténél volt, úgy tűnt, rengeteg vért veszített.

Tudtam vele néhány szót váltani. Elmondta, hogy Magdinak hívják, és csak azt hajtogatta, hogy jól van, minden rendben vele. Aztán pedig azt rebegte, hogy valaki vigye haza

– tette hozzá a szemtanú.

A Blikk szerint az asszony fejét egy véletlenül arra járó doktornő kötözte be. A mentőszolgálat nyilvántartása szerint a beteg ellátását huszonkilenc perccel az első hívás után kezdték meg.

A jelzett helyszínre 2023. július 19-én 13:04-kor hívták a mentőket

egy idős nő elesésből származó fejsérülése miatt. A mentésirányító szakmai protokoll szerint feltett kérdéseire adott válaszok alapján megállapítást nyert, hogy a beteg eszméleténél van, a fején sebzés található.

Ugyancsak rögzítették azt az információt,

hogy a beteg mellett egy orvos tartózkodik, a sebet bekötözik, közvetlen életveszélyre utaló tünet, körülmény nem merül fel. A helyszínre riasztott mentőegység 13:33-kor kezdte meg a beteg ellátását, az idős nőbeteget stabil állapotban szállították kórházba – közölte az Országos Mentőszolgálat.

Hirdetés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top