nlc.hu
Egészség

Kenyérfélék kiiktatása

Ez történik a testedben, ha felhagysz a kenyérfogyasztással

Mostanában sokszor javasolják a kenyérfélék elhagyását, de tudod, hogy pontosan mire számíthatsz, ha elhagyod őket? Mutatjuk!

A fogyást ígérő diétákban az egyik leggyakoribb közös pont a péksütemények kiiktatása az étrendből, ami nem mindig megy játszi könnyedséggel. Főleg akkor, ha lelkes kenyérfogyasztó vagy, és szervezeted számára már-már elképzelhetetlen a létezés a „mindennapi kenyér” nélkül. Pedig nemcsak a fogyáshoz, hanem az egészséges életmódhoz is fontos lépés az étrend átalakítása és a pékáruk fogyasztásának mérséklése, mellőzése.

Frissen sült kenyér

Fotó: Getty Images – nndanko

Készen állsz a kenyértörésre?

Az édességek mellett a fehér liszttel készült kenyérfélék azok, amiket szinte az összes diéta tiltólistára tesz. Ahogy azonban lenni szokott, a fogyást sem „adják ingyen”, és a kezdeti időszakban több kellemetlenséget is tapasztalhatsz a kenyérfélék megvonása során.

Kár lenne azonban, ha ez eltántorítana. Fontos tudnod, hogy ezek csak átmenetileg állnak fenn, és azért alakulnak ki, mert a tested korábban hozzászokott a pékárukhoz, amikre a táplálkozástudományi szakemberek nagy része csak üres kalóriaként tekint, amitől szerintük a legjobb megkímélni a szervezetet. 

Tudnod kell azonban, hogy ha csökkented a szénhidrátbevitelt, az nagyon leegyszerűsítve elvonási tüneteket válthat ki a szervezetedben. Mégis megéri kitartani, mert ha ezeket átvészeled, a pozitív hatások kerülnek előtérbe. Mutatjuk, mire kell készülnöd, ha ezeknek tudatában vagy, könnyebben megy majd a kenyérmentesítő akció!

Megnézem
Összes kép (6)

Forrás: Via, Fotó: Getty Images – fcafotodigital

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top