nlc.hu
Egészség

Fehér héjú kenyérrel csökkentenék az élelmiszerpazarlást

Japánban fehér héjú kenyérrel csökkentenék az élelmiszerpazarlást

Az szendvicsek barna szélét hagyományosan le szokták vágni, de ez hatalmas pazarlás.

Különös módon próbálja csökkenteni az élelmiszerpazarlást egy japán cég. Az Imperial Hotel Co., Ltd. nemrég ugyanis elkészítette a fehér héjú kenyeret abban bízva, hogy a terméknek, szemben a hagyományos japán toast kenyérrel, az emberek majd nem vágják le a szélét, amikor szendvicset készítenek belőle – számolt be Japan Today.

Héj nélküli háromszög szendvicsek.

Fotó: Pixabay

A társaság hat hónap alatt fejlesztette ki a különös megjelenésű kenyeret, és noha a receptet nem árulják el, annyit elmondtak, jóval hosszabb ideig és alacsonyabb hőmérsékleten sül, mint a „hagyományos”, úgynevezett tejkenyér (sokupan).    

Az 1890-ben alapított Imperial Hotel Co., Ltd. régóta kínál a vásárlóknak apró, háromszög formájú, héj nélküli szendvicseket, de ez október elsejétől megváltozik. Noha először csak a cég szállodájában lehet majd kapni a fehér külsejű kenyeret, azt idővel a Gargantua Delicatessen nevű előkelő pékségben is be lehet majd szerezni, bár feltehetően igen magas áron. Sőt, a fehér mellett egy sárga „héj nélküli” kenyeret is piacra dobnak, melynek színét répapüré adja.

Japán fehér héjú kenyér.

Korábban egyébként más cégek, mint a Yamazaki Baking Co Ltd. más módszert vetett be, hogy csökkentse a kidobott élelmiszer mennyiségét. Ők ugyanis, bár maguk is eltávolítják a kenyér héját a szendvicseikről, a lenyesett részt régóta nem a kukába teszik, hanem gazdáknak adják, hogy a jószágaikat etessék vele.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top