nlc.hu
Egészség

Rosszul lett az utas, hagyta meghalni a buszsofőr

Epilepsziás rohamot kapott az utasa, sorsára hagyta a buszsofőr

Nem segített a munkásokat szállító buszos.
buszvezető,

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 52 éves dél-nógrádi férfi ellen, aki egy mikrobusz vezetőjeként nem hívott segítséget az epilepsziás rohamot kapó utasához, aki később meghalt.

Az ugyeszseg.hu beszámolója szerint az eset még 2019-ben történt, a buszvezető – aki budapesti építkezésekre szállított munkásokat – már hazafelé tartott az utasokkal, amikor egyikük egy „biofüves” cigitől rosszul lett: az oldalára dőlt, remegett, hányt, rángatózott, majd hörögni kezdett és az eszméletét is elvesztette. A rosszul lett utas testvére arra kérte a sofőrt, hogy hívjon hozzá orvost, mivel nem volt mobilja, egy másik utas pedig arra kérte, hogy álljon meg és úgy hívjanak segítséget.

A sofőr azonban nem hívott mentőt, hanem a sértett édesanyjának otthonához vitte a rosszul lett férfit, aki ekkor már magatehetetlenül feküdt a mikrobusz középső üléssorán. Bevitték őt a házba, de ekkor már nem reagált semmire, a kihívott mentők pedig már csak a halálát tudták megállapítani.

A mikrobuszos ellen segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt emeltek vádat. Ha elítélik, 1 év, végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett börtönre számíthat, valamint több mint 700 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top