nlc.hu
Egészség

Csuklás elleni trükk

20 másodperc alatt elmúlik a csuklás ezzel a trükkel az orvos szerint

Eddig semmi nem vált be a csuklás ellen? Egy orvos megmutatja, hogyan tudod elmulasztani kevesebb, mint fél perc alatt. Jó, ha megjegyzed a technikát!

Mindenkinek van egy tuti tippje csuklás ellen, ami vagy bejön, vagy nem. Az ijesztgetést, a levegő visszatartását, sőt, még a csikizést is szokták javasolni annak érdekében, hogy a furcsa tünet megszűnjön. Ugyanakkor szerintünk jobb, ha nem a városi legendákra hallgatsz ez ügyben, hanem inkább egy orvos tanácsára.

A @theosteodr nevű felhasználó a TikTokon egy egész videót szánt annak, hogy bemutassa, hogyan lehet 20 másodperc alatt leküzdeni a kellemetlenséget. Most pedig veled is megosztjuk a titkot.

Grace klinika

Fotó: Profimedia

Így csináld!

Húzd ki magad, ülj egyenesen és keresd meg a kulcscsontodat. A mutató- és a hüvelykujjadat nyisd szét és helyezd a csont mögé. Óvatosan nyomd le a területet, és tartsd ki a pózt 20 másodpercig. Közben pedig vegyél mély lélegzeteket, a teljes hatás érdekében.

Lehet, hogy ez így túl egyszerűnek hangzik, és a hatékonyságát is megkérdőjelezed, de a videó alatti hozzászólásokból arra lehet következtetni, hogy valóban hatásos.

  • „Egy órája csuklottam, már teljesen reményvesztett voltam. Ez azonban működik.”
  • „Istenem, köszönöm. Egy órája csuklok, de végre megszabadultam tőle.”
  • „Működött, amikor mélyeket kezdtem lélegezni. Háromszor kellett megismételnem. Most azonban nem csuklok!
  • „Köszönöm! Szó szerint mindent megpróbáltam már, ez végre elhozta a megkönnyebbülést.”

Mit gondolsz, ezek után kipróbálod?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top