nlc.hu
Egészség

Orrtisztítás lefekvés előtt

Nem a fogmosás a legfontosabb lefekvés előtt egy fogorvos szerint

Azt tudjuk, hogy fogmosás nélkül egyáltalán nem ajánlott lefeküdni, de egy orvos most meglepő dologra hívta fel a figyelmet.

Tisztálkodás, fogmosás, sminklemosás. Hosszú évek óta tudjuk, hogy a fog és a bőr egészsége érdekében ezeket nem szabad az estéből lespórolni. Ugyanakkor azt soha, senki nem mondta, hogy orrtisztítás is legalább ennyire fontos.

Dr. Sebastian Lomas yorkshire-i fogorvos szerint, ha gondoskodunk az orrmelléküregek tisztaságáról, az segíthet a jó éjszakai alvásban és a horkolás megszüntetésében.

TikTok-videójában, amit eddig 307 ezer ember nézett meg, elmagyarázta, hogyha az orrjárat nem tiszta, az szájlégzéshez vezet, amiből egyenes úton következik a horkolás. Elárulta, hogy ez nem pihentető, nem lehet mellette százszázalékosan feltöltődni. (És nemcsak annak, aki horkol, hanem nyilvánvalóan a partnerének sem.)

A doki ezért azt ajánlja, hogy a következő rutint minden este végezd el:

  • Állj egyenesen, vegyél egy nagy levegőt az orrodon keresztül, majd fújd ki, miközben a szád zárva tartod.
  • Ezután fogd be az orrod és óvatos mozdulatokkal rázd jobbra-balra a fejedet. Próbáld meg kidugítani a füleidet – ez körülbelül 5 másodpercig tartson.
  • Ezután engedd el az orrod és ismét jöhet a be- és kilégzés.
@biological_dentist It’s time to add nose clearing to your night time routine! I would argue that clearing your nose before bed is just as important as brushing your teeth 🪥 Here’s why… #biologicaldentist #health #sleep ♬ original sound - 🦷Dr Seb | Biological Dentist

A kommentelők szerint a módszer nemhogy hatásos, de konkrétan ódákat zengtek róla, mondván, hogy mennyivel jobbat alszanak azóta, hogyan esténként alkalmazzák. Persze az ellentábor is megjelent, de erre csak azt tudjuk mondani, próbáld ki, és nézd meg, neked segít-e bármiben.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top