nlc.hu
Életmód

Hogyan mossunk fogat? A fogorvos válaszol.

Egy fogorvos szerint az emberek többsége nem is tudja, hogy rosszul mosnak fogat

Hogy mi a helyes fogmosás titka? Egy fogorvos elárulta, hogy mik azok a problémák, amikkel nap mint nap találkozik és tönkretehetik a száj egészségét.

Az élet minden terén hajlamosak vagyunk követni a már jól bevett szokásainkat, azonban hamar kiderülhet, hogy eddig teljesen rosszul hajtottuk végre a sokszor aprónak tűnő mozdulatokat is. Sok olyan mémet láthattunk már az interneten, ahol a kommentelők arról vitáztak, hogy melyik irányba kellene felrakni a WC-papírt a tartójára, vagy esetleg fogmosás előtt be kell-e nedvesíteni a fogkefét. 

Színes fogkefék a fürdőszobában elhelyezett tárolódobozban

Színes fogkefék a fürdőszobában elhelyezett tárolódobozban (Fotó: Getty Images)

Egy fogorvos, Dr. Sahil Patel szerint milliók mosnak rosszul fogat és még csak nem is tudnak róla. Munkája során látta, hogy páciensei olyan hibákat követnek el, ami tönkretehetik a száj egészségét – írja a The Sun

Véleménye szerint az egyik legnagyobb hiba, amit az emberek elkövetnek, az, hogy benedvesítik a fogkefét a fogmosás előtt, ami azért baj, mert a fogkrémben már van elegendő nedvesség. Ez azt eredményezi, hogy az ember hamarabb kiköpi majd. A másik nagy probléma, hogy sokan „erőből”  mosnak fogat, pedig nem szabadna dörzsölni a fogakat.

Az emberek gyakran ököllel fogják a kefét

– mesélte. 

A szakértő azt is elárulta, hogy mi a helyes fogmosás titka. Dr. Patel azt javasolja, hogy gyakran a fogak hátsó részét a legnehezebb kitisztítani, ezért először onnan kezdjük a tisztítást és folyamatosan haladjunk előre. 

Hangsúlyozta, hogy inkább mossunk fogat napi egyszer, de akkor rendesen, mintsem többször, de helytelenül. Ha azonban úgy alakul, hogy csak napi egyszer tudunk fogat mosni, akkor inkább a reggelit hagyjuk el, ugyanis az esti fogmosás kulcsfontosságú. 

Alvás közben lecsökken a nyál mennyisége a szánkban, így a napközben elfogyasztott étel a fogakban marad és egyik napról a másikra gennyes lesz, ami nagyobb problémákat okoz

– mondta.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top