nlc.hu
Egészség

Doktornő megvesztegetése e-biciklivel

Egy 800 ezer forintos e-bringával vesztegettek meg egy budapesti doktornőt

Hálapénz helyett ezt adták neki.

A Budapesti Rendőr-Főkapitányság Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály vesztegetés elfogadása bűntett miatt folytatott nyomozást. Egy fővárosi kórház egyik szakorvosa 2021 májusában egy körülbelül 800 ezer forint értékű elektromos kerékpárt fogadott el paraszolvenciaként. A kerékpárt két férfi fizette, akiknek hozzátartozóit a doktornő korábban kezelte, míg a vásárlást és a kapcsolattartást egy ismerőse intézte – számolt be a police.hu.

A három férfit és a középkorú doktornőt a fővárosi nyomozók 2021. június 17-én fogták el, utóbbinak a lakásán lefoglalták a jogtalanul elfogadott elektromos kerékpárt is.

A fővárosi nyomozók az asszonyt vesztegetés elfogadása bűntett, a két hozzátartozót vesztegetés vétség, míg a közvetítőt bűnsegédként elkövetett vesztegetés vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A gyanúsítottak tagadták a bűncselekmény elkövetését.

A vizsgálatot most zárták le, az iratokat vádemelési javaslattal küldik meg az ügyészségre.​​

Nem ez az első eset, hogy pénz helyett valami más jellegű juttatással „díjaztak” orvost. Korábban egy budapesti modell szexet ajánlott egy nyíregyházi háziorvosnak, hogy fogyást segítő szert kapjon.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top